AKTUELNO

Danas će se svi oprostiti od pevača.

Legenda narodne muzike Džej Ramadanovski biće sahranjen danas u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu. Kako se već pisali u domaćim medijima, pevač će biti sahranjen po muslimanskim običajima, ali i sa ikonom Sv. Petke.

Foto: Pink.rs/O. Bogdanović

Poznato je da je Džej rođen kao musliman, ali je išao i u pravoslavnu crkvu i govorio je "da je Bog jedan". Redovno je posećivao kapelu koja je posvećena Svetoj Petki, crkvu Ružicu na Kalemegdanu, dok je u džamiji bio svega nekoliko puta. Čak je i razmišljao da promeni veru, ali se to nije desilo.

Inače, po musimanskim običajima, da bi se telo pripremilo za sahranu, ono se mora oprati i pokriti, a po pravilu kupanje obavljaju bliske osobe koje su istog pola kao preminuli. Za pokrivanje, odnosno obmotavanje koriste se 3 platna - donje, gornje i veliko za čitavo telo. Telo se umotano u platno pokopava u zemlju bez kovčega, na desnom boku ili leđima.

Podsetimo, Džej je preminuo u svom domu na Dorćolu, 6. decembra, nakon što mu je u snu stalo srce. Ekipa Hitne pomoći došla je u Džejev stan, gde su ga reanimirali, ali nažalost, reanimacija nije uspela.

Foto: E-Stock/Danijel Milutinović, Instagram/marija_ramadanovski

Autor: N.V.

#Džej Ramadanovski