AKTUELNO

Davne 1981. godine nastupio je na Evroviziji sa pesmom “Lejla” sa kojom je osvojio 15. mesto.

Oni koji su rođeni pedesetih, šezdesetih i sedamdesetih godina prošlog veka sigurno vrlo dobro znaju ko je Seid Memić Vajta, iako je i mlađim generacijama i ljubiteljima muzike poznato o kome je reč.

Vajta, jugoslovenski pevač rođen u Travniku i frontmen grupe “Teška industrija” iz 1975. i 1976. godine važio je za najzanimljivijeg lika koji se tada pojavio na javnoj i muzičkoj sceni. Davne 1981. godine nastupio je na Evroviziji sa pesmom “Lejla” sa kojom je osvojio 15. mesto.

Posle toga, iste godine pobeđuje na Splitskom festivalu s “Mornarevom pesmom” i biva proglašen pevačem godine. I naredne, 1982. godine Vajta je bio pevač godine i pobednik na festivalu “Vaš šlager sezone” sa pesmom “Naša pesma”. Izdaje album “Tebi pevam” i prodaje ga u platinastom tiražu. Njegova sledeća ploča, “Kad bulbuli pjevaju” (1984), imala je zlatni tiraž, a nastupi i nagrade samo su se nizali.

Foto: Printscreen

Nastupao je često na televiziji, u šou programima, kao i u poznatoj, nagrađivanoj dečijoj emisiji “Nedeljni zabavnik”. Tu je Vajta glumio, pevao i komponovao pesme. Igrao je i u TV šou-programu za mlade Teversenove bajke i brojnim emisijama, uglavnom za decu i mlade. Igrao je i u filmu “Nečista krv” Stojana Stojčića. Početkom rata preselio se u Hamburg, gde i danas živi i bavi se muzikom.

Ovako on danas izgleda:

Autor: Pink.rs

#Evrovizija

#pevač

'