AKTUELNO

Autorka emisije ''Magazin In'' i jedno od najpopularnijih TV lica u našoj zemlji sumirala je sa nama 2020. godinu, koja joj je donela bolne gubitke, ali je u istoj ipak uspela da nađe razlog za osmeh.

Dobro poznato lice televizije Pink, autorka i voditeljka emisije ''Magazin In'', Sanja Marinković u velikom novogodišnjem intervjuu za Pink.rs otvoreno je govorila o najtežim životnim trenucima koji su je zadesili u 2020. godini, o tome kako će i sa kim provesti novogodišnju noć, a otkriva i da li je nakon razvoda, spremna za novu ljubav u 2021. godini.

Foto: Privatna arhiva

Novu godinu i praznike tradicionalno provodiš u Dubaiju ili ipak imaš druge planove ovog puta? Da li je doček 2021. na plaži tvoj izbor i sa kim ćeš provesti najluđu noć? 

- Ove godine ću Novu godinu dočekati sa porodicom i prijateljima u Beogradu, a u prvim jutrima 2021. ću uživati na peščanim plažama. Tradicionalno provodim praznike na putovanjima ili kod kuće, otkad se Strahinja rodio 31. u ponoć sam uvek bila pored njega. Ne robujem praznicima, ni novogodišnjim ritualima, ja sam se oduvek trudila da mi svaki dan u godini bude novi početak, a ne samo 1. januar.

Foto: Privatna arhiva

Kome ćeš prvo poželeti srećnu Novu godinu, kad sat otkuca ponoć i šta je tvoja najveća želja trenutno za 2021. godinu?

- Nažalost, u novoj 2021. prvi put neko kome sam među prvima čestitala u ponoć Novu godinu neće biti pored mene, a to je moj tata. Moj spisak najvoljenijih, nažalost, više nikada neće biti potpun. Volela bih da u 2021. godini budem najvoljenija žena od jutra do večeri, da su pored mene oni koji mi čine život lepšim i sa kojima bih volela da nastavim da gradim svoju sreću, bilo da je reč o poslu, porodici, prijateljstvu, ambicijama, putovanjima...

Foto: Privatna arhiva

Pisalo se da vreme u Dubaiju provodiš sa kolegom Ivanom Zeljkovićem, kao i da se vaša deca druže. Ima li istine u tome? 

- Ivan Zeljković i ja se poznajemo skoro dve decenije. Davne 2004. godine smo krasili naslovne strane kao najpopularnija i najuspešnija TV lica. On je nastavio da gradi svoj uspeh i sreću u Dubaiju i kada god imamo priliku, družim se sa njegovom suprugom i decom u Emiratima.

Foto: Privatna arhiva

Kakva su tvoja sećanja na ranije novogodišnje noći? Kako si ih provodila u detinjstvu i u devojačkim danima, koju novogodišnju noć nikada nećeš zaboraviti I zbog čega?

- U magiji novogodišnjih praznika sam uživala još kao dete, a i kasnije kada sam se ostvarila kao majka i oduvek bila očarana prazničnom atmosferom i energijom. Iako je ova 2020. bila vanredna za sve nas, nažalost za mene posebno, jer sam ostala bez jednog roditelja, i ali bilo je i izvanrednih trenutaka koji su mi činili život lepšim. Nikada nisam bila od onih koje su u ponoć pisale novogodišnje odluke ili postavljale sebi nove zapovesti, ja sam se samo dobro provodila sa šljokicama na očima i mnogo radila u šljokičastim haljinama.

Foto: Privatna arhiva

2020. godina za tebe je bila veoma teška. Razvod i gubitak oca... Kako uspevaš da zadržiš vedar duh I da sačuvaš osmeh na licu? U čemu pronalaziš snagu kada ti je najteže i sa kojom životnom odlukom ulaziš u 2021. nakon svega?

- Imala sam različite faze tugovanja za tatom i svakoga dana pomislim na njega, jer je u mom životu to traumatična promena, koja se dogodila iznenada. Uverena sam da vreme ne leči takve rane na srcu i duši. Vedar duh i poruke optimizima su deo moje ličnosti i uverenja, tako da sam se oduvek trudila da pojačam osmehe u privatnom životu i aplauze u poslovnom, kao antidepresive kada se suočim sa teškim trenucima. Razvod i brak su ozbiljne teme o kojima sam često razgovarala sa svojim gostima u ''Magazinu in''. Verujem i dalje da na svetu ima više velikih ljubavi, nego uspelih brakova, što je bila i moja ljubavna priča sa Aleksandrom. Ulazak u brak nije isto kao i kupovina veš mašine uz koju dobijaš i garantni list na određeni broj godina, ja ga nisam ni dobila, niti sam ga tražila. Nisam više u zvaničnom braku, razvela sam se, ali poštovanje i ljubav među nama kao dva roditelja i prijatelja će, nadam se, zauvek postojati.

Da li si spremna da u 2021. godini otvoriš svoje srce za novu ljubav, ili smatraš da je još uvek rano?

Čekam da se pojavi onaj koji će biti najsrećniji kada mu kažem da mi nedostaje, da mislim na njega i da sam srećna što mi baš on čini život lepšim. Polako, ima vremena.

Foto: Privatna arhiva

Čije i koje reči su ti tokom loših trenutaka u godini koja je na izmaku davale snagu i pomagale da zalečiš rane? 

- Spisak poruka, mail-ova, poljubaca, zagrljaja, saosećanja i bezuslovne podrške i pomoći u mojim najtežim trenucima od kraja avgusta do kraja oktobra, kada sam prolazila kroz najteži period saznanja oko strašnih procena da za bolest mog tate leka nema je zaista veliki, čak i za sve stranice vašeg portala. Zahvalna sam svima.

Foto: Privatna arhiva

Koje trenutke iz 2020. bi rado volela da izbrišeš da imaš čarobni štapić, a šta bi sebi stvorila da ga imaš, što bi te trenutno posebno usrećilo?

- Sve što mi se dogodilo lepo ili manje lepo shvatam kao novi početak. Naučila sam da u životu koračam sa pogledom u visini očiju, popravim krunu, obrišem suze, dodam malo boje tmurnim danima i kupim avionsku kartu kao meru sreće.

Foto: Privatna arhiva

Autor: M.K.

#Sanja Marinković