AKTUELNO

Mnogi su čekali da se ona oglasi!

Vest koja je sinoć odjeknula kao bomba jeste ona da je glumica Milena Radulović, sa dve anonimne devojke, prijavila učitelja glume i režisera Miroslava Miku Aleksića za silovanje. Ovo njihovo priznanje pokrenulo je lavinu komentara, a jedan od onih koji se čekao bio je od glumice Bojane Maljević.

Foto: Printscreen YouTube/Studio B, Pink.rs

Naime, danas su na društvenim mrežama mnogi očekivali da će se Bojana oglasiti pre svega zato što je bilo poznato da je ona išla u školu glume kod Mike Aleksića, ali i zato što je on bio i njen kućni prijatelj. Ona je na Instagramu objavila svoje saopštenje povodom celog ovog slučaja, koje prenosimo u celosti:

Foto: TV Pink Printscreen

- Policija je danas saopštila da je uhapsila Miroslava Miku Aleksića, pedagoga i reditelja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela silovanje i nedozvoljene polne radnje. Moja koleginica, glumica Milena Radulović, u intervjuu za današnji Blic je rekla da je podnela krivičnu prijavu, te da nije jedina. Hrabro je ispričala strašno iskustvo i iznela optužbe. 

Optužbe jesu strašne i uznemirile su celu javnost. Više od svih uznemireni su roditelji dece koja pohađaju ili su pohađala časove glume kod Mike, poput mene. Uznemireni su i drugi roditelji jer se pitaju šta se dešava njihovoj deci u školama, sa drugim pedagozima, trenerima. O tome koliki je to šok izazvalo svima, a pogotovo nama kojima je Mika postao i kućni prijatelj, suvišno je govoriti. 

Bila sam član "Dečijeg omladinskog dramskog studija Radio - televizije Beograd", to tada nije bila privatna grupa Mike Aleksića. Bila sam u studiju od šeste do sedamnaeste godine (1981-1991). Za to vreme stekla sam mnogo prijatelja i naučila više stvari nego u osnovnoj školi i gimnaziji. Boravak u tom studiju za mene je bio dobar, nisam imala traumatična iskustva ni nije mi poznato da je neko ranije iznosio ovakve optužbe. Ali to je moje iskustvo i takva su moja saznanja. Nažalost, ima i drugačijih. 

Po saopštenju policije, sumnja se da je Mika u vremenskom periodu od 2012-2020 godine u prostorijama njegove privatne škole glume "Stvar srca" u Beogradu, seksualno napastvovao pet svojih učenica, od kojih su dve bile maloletne. Devojke su takođe podnele krivične prijave.

Nadam se da će se tužilaštvo oglasiti u razumnom roku, a to znači što pre. Neophodno je da znamo u kom pravcu će tužilac usmeriti istragu, kada će podignuti optužnicu i za koja krivična dela. S obzirom na to da su iznete strašne optužbe, nadam se da će se cela stvar vratiti tamo gde joj je mesto, u pravosuđe. Smatram da nije dobro nastavljati suđenje u javnosti i medijima ili na društvenim mrežama, jer to može da šteti svima, pogotovo žrtvama i istrazi.

MUP je nakon hapšenja uputio poziv žrtvama da se jave i ja koristim ovu priliku upravo za to: da pružim podršku i ohrabrim sve koji imaju šta da kažu, da se jave policiji. Mika je bio pedagog i mnogim drugim ljudima koji nisu postali glumci, svi smo jednako važni i ujedno smo svi nevažni - važno je da se sazna cela istina o ovim strašnim i uznemirujućim optužbama. Važno je da žrtve imaju podršku, pre svega roditelja. Razgovarajte sa svojom decom. To je najvažnije - napisala je glumica.

Autor: N.V.