AKTUELNO

Teško mu je pala vest o smrti voljene koleginice.

Vest o smrti legendarne jugoslovenske glumice Mire Furlan, koja je nakon teške bolesti preminula u sredu u Americi, u 65. godini, duboko je rastužila mnogobrojne poštovaoce njenog lika i dela, ali i kolege, koji će je pamtiti po izrazitom glumačkom daru, sjajnim ulogama i zajedničkim trenucima. Danas se na lik čuvene glumice u "Novom jutru" TV Pink, u razgovoru s novinarkom Lenom Bursać, osvrnuo i njen kolega Slobodan Ćustić, koji je ispričao po čemu će je pamtiti.

Foto: TV Pink Printscreen

- Ja je pamtim po mom jednom od dva najdraža filma, prvi je "Kuduz", a drugi je "Đuka Begović" koji se snimao u Hrvatskoj 1991. godine. Poznavali smo se i pre, ali nismo radili, to mi je bilo baš onako žao, ali... Ona je bila fantastična glumica, fantastična žena, čovek, bila je uvek razgrabljena, igrala je uglavnom u najboljim filmovima, najboljim projektima... I onda sam ja trebao da igram Đuku Begovića i Mira Furlan je trebalo da mi igra majku. Mi smo tu negde, 3-4 godine razlike, i ja pitam reditelja:"Kako to misliš, ona, prelepa žena, igra moju majku?". Kažu mi:"Tebe ćemo malo da podmladimo, nju ćemo malo postarati i sve će biti u redu" - u dahu priča Slobodan, koji se prisetio jedne od njihovih zajedničkih scena na Slavoniji, a potom dodao:

Foto: Wikipedia.org/Izolita

Taj dan, to druženje sa Mirom... Bila je kao devojčica. Ne mogu da izdvojim nijednu njenu ulogu, jer sve što je odigrala to je školski primer brilijantno odigrane uloge. Bila bi nepravda izdvojiti bilo koju njenu ulogu. Ta dama, kad izgovori reč pred kamerom, to je to... Nema glume, nego jednostavno nešto čarobno. Kad sam čuo da je preminula, ja sam ceo dan bio u strašnom minusu i samo se sećam te žetve u Slavoniji, dok smo snimali film - priznao je glumac u jutarnjem programu TV Pink.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: D.T.

#Mira Furlan

#Slobodan Ćustić