AKTUELNO

Veliki gubitak.

Glumica Rialda Kadrić iznenada je preminula sinoć u Atini, u 57 godini. Vest o njenoj smrti pogodila je mnoge koji su je voleli u ulozi Marije u kultnom serijalu filmova "Žikina dinastija" gde je ostvarila svoju prvu i najznačajniju životnu ulogu. Nažalost, iako je trebala da igra u nastavku filma koji je najavljen pre izvesnog vremena, to se neće desiti.

Foto: Printscreen YouTube/ ExYu Show

Prelepa Rialda rođena je u SFRJ 14. juna 1963. godine, u Beogradu. Osnovnu i srednju školu završila je upravo u svom gradu. Rialda je glumom počela da se bavi kada je imala samo 13 godina, kada je stekla veliku slavu ulogom Marije u "Žikinoj dinastiji". Jedna je od retkih glumica koja je uspela da dobije toliku pažnju nakon prve uloge, a mnogi su joj predviđali holivudsku karijeru.

Nažalost, mnogo toga je doprinelo da se glumom ne bavi do kraja života. Bila je aktivna samo u periodu od 1978-1990 godine kada napušta Srbiju i odlazi u London.

Foto: Printscreen YouTube/ExYu Show

O njenom privatnom životu se malo zna. Godinama nije davala intervjue za domaće medije, a u London je otišla kako bi usavršila jezik. Međutim, nije očekivala da će joj on postati mesto za život. Njena majka je umrla 1991. godine, iznenada, na ulici, što je glumici teško palo. Istog dana je izbio rat.

Rialda je pisala kolumne, vodila radio emisije, radila za "Glas Amerike". Kasnije je počela i honorarno da radi za BBC. Počela je i polovinom 2000-ih da se bavi psihoanalizom.

Zanimljiva činjenica je da je svoj prvi poljubac doživela na filmu i to sa Vladimirom Petrovićem, koji je u "Žikinoj dinastiji" igrao Bobu.

Foto: Printscreen YouTube/ ExYu Show

Autor: N.V.

#Rialda Kadrić