AKTUELNO

Napokon progovorile!

Pevačice koje danas svi znaju, Marija Mihajlović, Ivana Peters, Aleksandra Radović, Tanja Jovićević su 90-ih godina bile devojke iz senke koje su pevale i pozajmljivale glas brojnim tada popularnim pevačicama.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Kada se ovo razotkrilo mnogi su bili i te kako iznenađeni, a naše pevačice koje zapravo nisu pevale svoje pesme već su samo đuskale uz njih i otvarale usta su članice Modelsica, pokojna Ksenija Pajčin, Ana Kokić, Anabela Atijas, Slađa Delibašić i mnoge druge.

Marija Mihajlović je navodno pesme naplaćivala 50 evra, a za zvezde umesto kojih je pevala je imala jedan zahtev.

Foto: Facebook.com/Marija Mihajlovic

Kada je reč o njenom vokalnom učešću u grupi "Fanki Dži", ona je o tome javno pričala još devedesetih godina. Tada nije bila nimalo blaga prema Anabeli Atijas i drugim pevačicama kojima je "pozajmljivala" glas. 

Foto: TV Pink Printscreen

Ja sam insistirala da na svim tim nosačima zvuka stoji moje ime. Na svim tim nosačima zvuka piše moje ime i u kom sam svojstvu ja tu, tako da tu nema nikakve zabune. Jedina zabuna u tome je što ljudi više vole da gledaju televiziju, nego da čitaju šta pise na tim kasetama i CD-ovima. Te devojke koje se tu pojavljuju su igračice, one su igračice, a što one po scenariju moraju da otvaraju usta, ja ne znam - rekla je svojevremeno Mihajlovićeva.

Pesmu "Dačo, volim te", koja je bila hit grupe "Duck" pevala je Marija Mihajlović. Ksenija Pajčin je u spotu i na nastupima 90-ih samo otvarala usta i đuskala. Zapravo Marija je i potpisana kao pevačica na albumima izvođača za koje je pevala, a među njima su „Funky G“, „Đogani“, „Duck“, „Dr. Iggy“.

Foto: Facebook.com/Marija Mihajlovic

Snimila je brojne reklame i džinglove za radio i televiziju. Peva prateće vokale mnogim vodećim muzičarima regiona i drži školu pevanja.  Bila je vokalni trener.

Glas Ivane Peters stoji iza hita "Oči boje duge" grupe "Dr. Iggy".

Spoj boje glasa, način na koji sam otpevala i teksta, možda je to dovelo do toga da sada bude kao neka himna. Sada mi sve to deluje naivno i otpevala bih je u potpuno drugačijem aranžmanu. Ja bih to mnogo promenila sada, posle ovoliko vremena - rekla je Ivana.

Foto: Pink.rs/S. Kuvekalović

Ana Kokić je i sama priznala da na samom početku karijere nije sama pevala, uz objašnjenje da je tada bila jako mlada.

Foto: TV Pink Printscreen

Nikad nisam krila da je na dva albuma grupe Energija pevao neko drugi. Bila sam mlada, tada sam imala samo 16 godina i nisam imala mnogo iskustva sa estradnim pevanjem. Već na trećem albumu pevala sam ja - izjavila je Ana.

Foto: Instagram.com

Tanja Jovićević je otpevala prvih par albuma "Modelsicama", Aleksandra Radović je pevala pesmu "Bez tebe", za poznati bend "Dobar, loš, zao" a Ceca Slavković je umesto otvaračica usta otpevala pesmu "Tornado", grupe "Mej Dej".

Foto: TVPink Printscreen

Autor: M.M.

#Aleksandra Radović

#Ana Kokić

#Anabela Atijas

#Ivana Peters

#Ksenija Pajčin

#Marija Mihajlović

#Tanja Jovićević