AKTUELNO

Čitav region oprašta se od kantautora Đorđa Balađevića, koji je preminuo u 67. godini, pa su tako emotivne poruke uputili i hrvatski pevači, glumci, političari putem društvenih mreža.

Glumac Rade Šerbedžija izjavio je sinoć da još uvek ne može verovati da njegovog Đoleta više nema.

"Bio je genijalan, genijalan muzičar, genijalan čovek, poseban, svoj, jedan od najvećih poeta ikada, koji se pojavio na našim prostorima i hrabar, tako hrabar čovek", izjavio je Šerbedžija.

"Kad ti je zagrebačko srce odjednom i iznenada u Novom Sadu. Jer srce ide kud ga srce vodi", napisala je bivša premijerka Jadranka Kosor na svom Tviter profilu.

Poslednji pozdrav uputila je i Vesna Pusić uz reči: "Putuj mirno majstore. Hvala ti!"

Gradonačelnik Zagreba Milan Bandić uputio je saučešće porodici Đorđa Balaševića.

"S velikom tugom i žaljenjem primio sam vest o smrti Đorđa Balaševića, velikog kantautora i dobitnika mnogobrojnih nagrada. Muzička kulturna scena ostala je bez velikog umetnika, koji je tokom svoje dugogodišnje i uspešne karijere emotivnim pesmama, vedrim duhom i izrazitom energijom ostavio neizbrisiv trag u srcima publike".

"Počivao u miru Božjem Panonski mornaru. Hvala ti na svemu što si ostavio za sobom svima u nasledstvo", napisao je na svom Fejsbuk profilu Toni Cetinski.

#Hrvatska

#oproštaj

#Đorđe Balašević