AKTUELNO

Poslednje zbogom.

Glumačka legenda Boris Komnenić ispraćen je danas nešto posle 15 časova na večni počinak u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju. Boris je ispraćen uz hor, a jecaji prisutnih kolega, prijatelja i neutešne porodice odjekivali su grobljem.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Ćerka Nike slomila se dok je sanduk spuštan u grob, a Borisovi roditelji nisu mogli da obuzdaju tugu i bol za sinom. Boris je sahranjen uz popove koji su držali opelo, kao i hor koji je pevao i za vreme povorke.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Veliki broj prijatelja i članova porodice okupili su se kako bi glumca ispratili na večni počinak. Među prvima su stigli Nikola Vujović i Bojan Krivokapić, a potom i  Voja Brajović, Boda Ninković i Dragan Petrović Pele, Nela Mihailović, Nebojša Dugalić, Svetozar Cvetković, Aleksandar Srećković Kubura, Jelena Đokić i mnogi drugi...

Opelo je služeno u crkvi Svetog Nikole, a potom je tužna povorka krenula ka večnoj kući Borisa Komnenića.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Nakon opela, održan je i potresan govor. 

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

- Dragi naš Boro, u ime tvoje porodice, u ovom veoma teškom porodičnom trenutku, želim da ti uputim nekoliko reči. Nemoćni pred velikom tugom koja nas je ščepala i mrvi nas i guši. Gubitak na našem porodičnom nebu je ogroman, nemerljiv, suze na licima oca Žarka i majke Ruže, tvoji unuci su prerano ostali bez dede. Tvoje veliko porodično bratstvo tužno je danas.

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Foto: Pink.rs/N. Vujčić

Rođen je 1957. godine u Puli, ali se sa porodicom u ranoj mladosti preselio u Beograd.Diplomirao je na Fakultetu dramskih umetnosti i 1984. godine postao je član Narodnog pozorišta, gde je poslednjih godina bio prvak drame.Pored pozorišnih, odigrao je i više od 70 uloga na filmu i TV serijama.Simpatije najšire televizijske publike stekao je još krajem osamdesetih godina kao Aleksandar „Guza" Popadić u seriji „Bolji život".Dobitnik je više priznanja za rad, među kojima su Nagrada grada Beograda za pozorišno stvaralaštvo 2009. godine, nagrada „Raša Plaović", godišnje nagrade Narodnog pozorišta i Beogradskog dramskog pozorišta i nagrada Filmskih susreta u Nišu.Glumio je i u popularnim TV serija „Vratiće se rode", filmovima „Bal na vodi", „Špadijer jedan život", „Gore-dole", „Montevideo, Bog te video".Film Tajvanska kanasta iz 1985. godine, Gorana Markovića, po mnogima je obeležio filmsku karijeru Borisa Komnenića - tumači lik četrdesetogodišnjeg nezaposlenog arhitekte, koji pored supruge, ima i mladu devojku Vanju.

Boris Komnenić je posle gimnazije, koju je završio u rodnom gradu, upisao Fakultet dramskih umetnosti, a član Narodnog pozorišta postao je 1984. godine, dok je njegova najpoznatija uloga na televiziji ona u seriji "Bolji život", kada je tumačio lik Saše Guze Popadića.

Autor: M.K. ; N. V.