AKTUELNO

Mnogo su se voleli!

Glumica Darinka Dara Čalenić preminula je noćas u 87. godini, nakon duge i teške bolesti, a poslednjih godine bila je nepokretna. Doživela je veliku slavu zahvaljujući ulozi Dare Pavlović u "Žikinoj dinastiji", ali je u jeku najveće popularnosti odlučila da prekine snimanje.

Foto: Printscreen YouTube

U životnoj ispovesti 2017. godine ispričala je da je donela odluku da napusti seriju kako bi sa svojim suprugom otišla u Ameriku. Ona je godinama bila u braku sa rediteljem i profesorom Harvardovog Univerziteta, Vladimirom Petrićem koji je preminuo 2019. godine. Njihova ljubavna priča bila je kao na filmu i trajala je do poslednjeg dana.

- Vlada mi je dao ulogu u "Laži i paralaži" da bi bio sa mnom. Došla sam iz Novog Sada u Beograd, a on mi je bio prvi reditelj - pričala je Dara, dok je reditelj imao sovju verziju priče.

- Video sam u predstavi u Srpskom narodnom pozorištu njene gole noge kako vire iznad kreveta. Izgledalo je kao da vodi ljubav. Napisao sam u kritici da je Dara Čalenić bila dobra, a najbolja kad su se videle njene noge. Ona priča da sam ja to izmislio. Izašli smo nakon toga u hotel "Putnik". Lupila mi je šamar, a onda sam počeo da igram s njom. Nije znala da dobro plešem. Naša veza je započela u Novom Sadu, nogama i šamarom - naglašavao je on.

Foto: Damir Dervišagić

Vlada nije mogao da se pomiri s činjenicom da njegova voljena žena ne može da još jednom stane na pozorišnu scenu.

- Pokušavam da joj ugodim i da se iskupim. Da smo otišli ranije za Ameriku, Daru bi uspeli da spasu i ne bi bila u kolicima. Voleo bih da ja ovde ležim umesto nje, a da ona igra velike uloge, koje joj u ovim godinama pripadaju. Da opet zapleše na sceni - govorio je tada on.

Autor: N.V.