AKTUELNO

Zna se kako mora!

Intervju koji su Megan Markl i njen suprug Hari, članovi britanske kraljevske porodice, dali Opri Vinfri izazvao je tektonski poremećaj. U celom svetu se danima priča o njihovim izjavama, a u javnost izlaze različite priče. Sada se oglasila i naša princeza Ljubica Karađorđević, koja je dala svoj komentar na ovaj slučaj.

Foto: Tanjug AP/Joe Pugliese/Harpo Productions via AP

- Život u kraljevskoj porodici sa strane deluje kao bajka, ali je zapravo jedan niz obaveza i ograničenja koja nekada umeju teško pasti. Ako Megan i Hari nisu mogli da se izbore sa ovom vrstom tereta, povlačenje iz takvog života je jedino što su mogli da urade. Moj stav je da je kraljevska titula privilegija, ali i obaveza. Ne samo da se povinujete obavezama i ograničenjima koja ona nameće već i nosite teret uzdignute glave i sa ponosom - rekla je Ljubica i dodala:

- Kada sam upoznala Mihaila, bilo mi je jasno da se radi o nekome ko živi sa obe noge na zemlji, sa kim je lako razgovarati i ko nikada ne postavlja nikakva očekivanja pred vas. To mi je u ogromnoj meri olakšalo da se naviknem na obaveze i ograničenja koja nosi titula. Neke stvari mi još uvek teško padaju, ali sam ih prihvatila kao deo moje obaveze.

Foto: Instagram.com/ljubicakaradjordjevic

Autor: N.V.