AKTUELNO

Tamo je pronašla svoj mir i spokoj!

Pevačica Jelena Kostov dane tokom pandemije provodi sa suprugom Miljanom i sinom Milijom u brvnari koju poseduje na Goliji. Kako je otkrila, dani joj prolaze bez opterećenja, a čim se probudi i pogleda idilu koja je okružuje, nabaci širok osmeh: 

- Kućica na planini je moje utočište i oaza mira. Oduvek sam želela da imam svoje mestašce za beg u kojem ću potpuno da se opustim i uživam sa svojim najmilijima i, evo, tokom pandemije smo uspeli i da ispunimo moj san i napravimo tu kuću. Najveći deo vremena, otkako je počela korona, provela sam upravo na Goliji, napunila sam baterije nakon svega što me je zadesilo. Ovde je potpuno drugačiji ritam i tempo života, skroz sam opuštena i nemam nekih opterećenja. Uživam u osećaju kada se ujutru probudim, pogledam kroz prozor, a ono sve obelelo, mir i spokoj me preplave - kaže Jelena i dodaje:

- Sve što sam htela i zamišljala oko samog uređenja kuće sam i ostvarila. Omiljeni kutak mi je pored kamina, sa sinom i suprugom se smestim u fotelje, unesemo drva koja nam stoje spremna, odmah isped ulaza, založimo vatru i uživamo, prava idila. Sada imam svo vreme ovog sveta da im posvetim, nadoknadila sam sve ono što smo zbog mojih nastupa proveli odvojeno. Stalno sam imala nastupe, snimanja, emisija, a sada dan počinje od samog početka totalno opušteno. Nema nikakvih obaveza. Sve vreme ovog sveta mogu da provodim sa sinom i to me čini najsrećnijom na svetu. Mnogo se vezao za mene i sada mogu više vremena da mu posvetim.

Sve u domu je ušuškano u pastelne boje, a pevačica objašnjava da joj je udobnost bila na prvom mestu:

- Želela sam da bude prava planinska kućica, pa je sve urađeno u drvetu, bez previše detalja. Bitno mi je da sve bude udobno i ušuškano, da je svima prijatno i da svako ima prostor da radi ono što ga ispunjava. Ipak ovde dolazimo na odmor - priča Jelena i otkriva da nestrpljivo čeka da se pandemija završi kako bi ugostila prijatelje:

- Volim da sednem pored prozora ili staklenih vrata i gledam kako pada sneg, nema buke i haosa, prava planinska idila. Jedva čekam da prođe pandemija korona virusa pa da mogu da pozovem i ugostim prijatelje, da im pokažem sve lepote ove planine. Oduvek sam želela da imam mesto koje će mi pružiti privatnost, tako da sada maksimalno uživam. Posvetila sam se i kuhinji, svemu ovome za šta do sada nisam imala vremena.

Inače, Jelena je u januaru pala sa visine od od tri metra upravo ovde i prilikom pada polomila sedalnu kost, a nakon bolnice je puštena na kućno lečenje. Oporavak je nastavila na Goliji, a kako deluje, odmor joj je pomogao da ubrzo stane na noge.

Jelena se skoro dva meseca borila sa opakim virusom, a kako kaže, taj period nikada neće zaboraviti.

- Oporavila sam se od korone, bila sam sve vreme kod kuće i primala jake infuzije, plašila sam se da ne ostanu neke posledice. Zaista nije bilo lako, imala sam osećaj da me svaka kost boli. Sada mi svež vazduh i odmor zaista prijaju, ceo organizam mi se oporavlja od traume koju je preživeo. Pritom, izolovani smo od ljudi, ovde gužve nikada nema - kroz osmeh je poručila pevačica.

Autor: M.K.

#Jelena Kostov