AKTUELNO

Na prvo slušanje je znala da će biti hit!

Vlasnica hita „Miki, MilaneVera Matović ponosna je što je njena pesma ponovo doživela ekspanziju nakon 12 godina. Gde god da se okrenete čućete tu pesmu koja je 2009. godine bila na vrhuncu popularnosti, koja ne jenjava ni danas.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Društvene mreže preplavljene su snimcima na kojima mlađe generacije pevaju stihove čuvene numere, a ono što je i te kako interesantno jeste da je ova pesma oduševila i strance koji su je pevušili i iste klipove objavljivali na Instagram, Twiter, Tik-Tok. U razgovoru za jedan medij, Vera nam je otkrila da joj je puno srce zbog svega, te ističe da dobija poruke podrške da se kandiduje za Eurosong sa numerom „Miki, Milane”.

Drago mi je što su deca prihvatila ovu pesmu. Ta deca koja nisu bila rođena pre 12 godina, ona su sada to čula i pesma je krenula. Nema deteta, čoveka koji ne peva ovu pesmu. Ona je nastala 2009. godine. Kompozitor, Neša Aleksić, sa kojim sam sarađivala pozvao me je i rekao mi da ima pesmu za mene. Moj suprug i ja smo otišli da uzmemo taj demo-snimak i preslušali smo ga u kolima. Odmah smo shvatili da će to biti hit i stvarno je tako i bilo. Ja sam je non-stop pevala. Gde god idem, ta numera pravi šou. Sada je takoreći počela da jenjava posle 12 godina. Ja gde god da se pojavim, svi hoće da se slikaju i da im pevam „Miki, Milane” i ja to rado prihvatam. Sada su deca osetila tu pesmu, počeli su da me šalju na Eurosong, to je takva euforija, pišu peticije da me šalju na Evroviziju. Crnci, Kinezi pevaju, svi mi šalju snimke. Pesma nije nikome posvećena, ja imam četiri numere o Milanu, uvek me vezuju za ime. Osamdesetih sam imala pesmu: „Belu bluzu suza kvasi”, a sa tom pesmom, sam osvojila Oskara popularnosti, prva žena koja je dobila to, do tada su tu nagradu uzimali muškarci. Pa naredna pesma, „Moj Milanče nosim tvoje lanče”, a zatim „Milanovi svatovi” koju sam snimila tokom korone – priča Vera Matović.

Foto: TV Pink Printscreen

Kako kaže,Vera se nije uobrazila zbog popularnosti koju je stekla, već naprotiv, zahvalna je svojoj publici, ali i kolegama i koleginicama koje nesebično dele njenu radost i pevaju njen veliki hit.

Meni je drago da deca vide da se ja dobro ponašam na sceni, evo čak su i ove devojke iz grupe „Hurricane” pevale „Miki, Milane”, Seka Aleksić, Milica Todorović. Sve kolege i koleginice pevaju moje pesme, puno mi je srce. Ja se nisam uobrazila, nemojte to da pomislite, ja sam ponosna na svoju publiku i ljude koji su oko mene i koji me drže već pola veka na sceni. Dobila sam Nacionalnu nagradu Srbije koji dobijaju najveća imena naše estrade, prodala 16 miliona ploča, dobila sam nagradu za „Ilidžu”, takođe prva dama, 36 festivala, sa svakog sam nagradu ponela. Na svemu što sam postigla sam zahvalna svojoj publici, ali prvenstveno mom bratu Sveletu Ostojiću koji je doprineo da budem ovo što jesam i sa kojim imam pesmu „Brat i sestra”.

Foto: TV Pink Printscreen

U nastavku možete pogledati kako ovaj hit zvuči u izvedi naših poznati ličnosti.

Video: TikTok/seka_aleksic

Video: TV Pink Printscreen

Video: TikTok

Autor: M.M.

#Milica Todorović

#Seka Aleksić

#Vera Matović