AKTUELNO

Ostaće upamćen samo po najboljem!

Legendarni Predrag Živković Tozovac, koji je preminuo juče u 85. godini od posledica koronavirusa, bio je omiljen među kolegama, što su jutros potvrdile i Lepa Lukić i Dragica Radosavljević Cakana, koje su o njemu i njegovom životu govorile u "Novom jutru" na TV Pink.

Foto: Printscreen YouTube/TVKopernikus

Tozovac i Lepa družili su se više od pola veka, a samih početaka prisetila se pevačica u jutarnjem programu.

- Mi se nismo znali pre nego što je on počeo da peva, kao i ja. Nismo se razdvajali od 1969., ne zato što nismo hteli da se razdvajamo, nego beogradska estrada je tada spajala nas sve. Lepe su to bile godine... - prisetila se Lepa u razgovoru sa Deom i Žikom, dok ga je Cakana upoznala znatno kasnije, ali je takođe imala tu čast da sa njim radi i druži se.

Foto: TV Pink Printscreen

- Za njega sam čula prvi put u dvorištu gde sam ja živela, na Voždovcu - rekli su mi da u susednoj zgradi živi poznati pevač Tozovac. Stalno sam kroz prozor gledala da ga ugledam...

Vest o njegovoj smrti ih je šokirala.

Kad mi je novinar jedan javio, bila sam sanjiva... Ja sam skočila! Ja sam u četiri zida kukala, kukala... Ne znam da li su me komšije čule. Ja sam naricala kao one žene kad nariču na groblju! Toliko sam kukala, izbacila sve iz sebe i onda sam popila bromazepam da se smirim. Toliko mi je to teško palo, ne mogu da shvatim da ga nema - ispričala je Lepa na Pinku, dok je Cakana priznala da su svi verovali da će se Tozovac izboriti sa koronom.

Foto: TV Pink Printscreen

- Sa njegovom ženom sam stalno pričala. Kad je otišao u bolnicu, ona me je stalno obaveštavala:"Dobro je, nemoj da čitaš novine, nije istina to. Bolje mu je", nadali su se da će da se izvuče.

- Ja sam se isto sa njom porukama dopisivala, pitala sam kako su, da bi mi ona rekla da je Toza bolje i da ga očekuje kući. I mene su novinari takođe ujutro obavestili, toliko sam se rasplakala... Odmah sam se prisetila druženja, sve te radosti... Koliko je on zapravo bio dečak u svom telu. Bio je džentlmen u svakom pogledu, voleo je i da posavetuje. Družili smo se, odlazili na te neke privatne varijante, radili zajedno... Uvek je biop podrška i gospodin - dodala je Cakana.

Foto: Damir Dervišagić

"Napravila ga je sirotinja"

- Toliko je pitko pevao, lepo pevao, da svako može da se uklopi i peva sa njim. Posebna boja glasa... To je toliko hitova ostalo, stotinama godina će se pevati njegove pesme. Znao je da kaže da ga je sirotinja napravila, jer je i sam bio sirotan. Gledaoci znaju da je rano ostao bez oca, zadržao je njegovu harmoniku i sat - ispričala je Cakana, dok je Lepa još jednom istakla koliko je poseban bio njegov odnos sa suprugom.

Foto: Dailymotion/domaci_filmovi

- On je imao veliku sreću što je imao tu njegovu Mimu, njegovu ženu, kojoj bih orden dala - gledala ga je kao malo vode na dlanu. Strašno je koliko je bila privržena njemu, čula sam se da su se na kraju i venčali - osetio je da nije dobro, da je hteo nešto da joj ostavi, jer ga je gledala više od 30 godina, ceo život je sa njim.

Autor: D.T.

#Dragica Radosavljević Cakana

#Lepa Lukić

#Novo jutro

#Predrag Živković Tozovac