AKTUELNO

Sutra će biti ispraćen na večni počinak.

Čuveni pevač Predrag Živković Tozovac preminuo je pre dva dana u 85. godini, od posledica koronavirusa, sa kojim se borio prethodnih nedelja. Gradonačelnik Beograda prof. dr Zoran Radojičić odobrio je da velikan srpske narodne muzike Predrag Živković Tozovac bude sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu sutra, 9. aprila u 15 časova, a sahrani će prethoditi komemoracija.

Foto: Printscreen YouTube/TVKopernikus

Komemorativni skup u čast legendarnog pevača biće održan sutra u 11h u Kombank dvorani, gde će se okupiti njegova porodica, prijatelji i mnogobrojne kolege iz sveta muzike i još jednom se osvrnuti na njegov lik i delo, bogatu karijeru i antologijske hitove koji nikada neće biti zaboravljeni.

Impozantna biografija

Predrag Živković Tozovac bio je srpski kompozitor, tekstopisac, harmonikaš i pevač narodne i folk muzike, najpoznatiji po pesmama „Tražiću ljubav novu“, „Vlajna“, „Jesen u mom sokaku“, „Mirjana“, „Ti si me čekala“, „Violino ne sviraj“ „Ovamo Cigani“, „Oči jedne žene“, „Prazna čaša“, „Jeremija“ i drugima. Rođen je 22. januara 1936. godine u Kraljevu. Živeo je i radio je u Beogradu.

Foto: Printscreen YouTube/TVKopernikus

Autor: M.K., D.T.

#Predrag Živković Tozovac