AKTUELNO

I dalje se ispredaju razne priče o njegovoj smrti.

Pevač Dušan Kostić ostaće zauvek upamćen po svom legendarnom hitu "Sačuvaj tajnu, ljubavi moja". O njegovoj smrti ispredale su se razne priče, a zvanična policijska verzija glasi da je on u predvečerje 13. maja 1996. godine skočio sa Pančevačkog mosta u Dunav i tako izvršio samoubistvo. Međutim, to niko nije potvrdio.

Foto: Printscreen YouTube/Ansambl Dukat

Njegova supruga Nevenka Nena Kostić ima svoju verziju priče, ali iz samo jednog razloga ne želi da izađe u javnost sa tim. Naime, kako ona kaže, ne želi da priča o smrti svog supruga jer bi je onda "gonila žena sa kojom je on živeo pre nestanka", a najviše se plaši za bezbednost svojih ćerki.

Jedini očevidac Duškovog skoka s mosta bio je radnik ŽTP, koji je policiji rekao da ipak nije siguran da je čovek koji je tog dana izvršio samoubistvo zapravo pevač. Kostićevo telo nikad nije pronađeno i to je bio dovoljan povod za čaršijske priče. Prema jednoj verziji, Duško je ubijen, a njegovo samoubistvo je inscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer nije mogao da vrati slavu. Ona treća verzija sigurno je i najčudnija: Duško je sam inscenirao samoubistvo, nakon čega je pobegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova.

Foto: Printscreen YouTube/ mrbigbih

Nekoliko dana posle nestanka Duška Kostića, na adresu supruge Nevenke, kao i kod njegovih roditelja u Leskovcu i žene s kojom je živeo poslednje dane, stiglo je identično kratko pismo. Bez potpisa i pečata na kovertama, poruka se sastojala od nekoliko reči: „Mnogo vas volim, oprostite mi“.

Autor: N.V.