AKTUELNO

Bila je velika zvezda u Jugoslaviji!

Legendarna pevačica Lola Novaković bila je jedna od najvećih zvezda na ovim prostorima koja je obeležila jednu muzičku eru, a preminula je 3. aprila 2016. godine. 

Rođena je u Beogradu, 25. aprila 1935. godine, a karijeru je počela sa 22 godine kada je kao stalni vokalni solista primljena u Radio Beograd.

Tokom šezdesetih i sedamdesetih godina stekla je ogromnu popularnost, hitovi, turneje, nagrade i festivali su se nizali, a karte za njene koncerte nestajale su sa blagajni za svega nekoliko sati.

1962. godine predstavljala je Jugoslaviju na Pesmi Evrovizije, i sa pesmom "Ne pali svetla u sumrak" osvojila 4. mesto.

Kao i njena karijera, i privatan život Lole Novaković bio je veoma zanimljiv i buran. Udavala se tri puta. Njen prvi suprug bio je profesor fiskulture Boro Kragujević, a njihov brak trajao je manje od dve godine.

Godine 1966. se udala za Mila Jovanovića, predstavnika avio-kompanije "Panameriken", sa kojim je provela 4 godine, međutim ni ta ljubav nije imala uspeha te je okončana razvodom. Treći brak bio je prepun kontroverzi.

Foto: Printscreen YouTube

Iako je bila velika zvezda, svi koji su je poznavali opisivali su je kao skromnu ženu, koja nikada nije loše govorila o kolegama. Bila je izuzetno cenjena i poštovana, a njenom talentu divila se cela Jugoslavija.

Poslednje godine života Lola Novaković provela je u samoći, a upravo tako je i preminula. Naime, pre pet godina komšije su je pronašle u fotelji, a kako se navodimo, želja joj je bila da njena sahrana ne bude javna i da ne bude sahranjena u Aleji velikana. 

Lola je kremirana  6. aprila 2016. na Novom groblju u Beogradu.

Na dan sahrane, Lolina kuća je opljačkana i mnoge vrednosti koje su se u njoj nalazile su pokradene. Tek tri meseca kasnije, ova vest je dospela u javnost, na insistiranje njenog dugogdišnjeg prijatelja.

Autor: M.M.

#Lola Novaković