AKTUELNO

Prava ljubav!

Čuveni ljubavni par i glumačke legende, Milena Dravić i Dragan Nikolić, voleo se decenijama, a njihova ljubavna priča ne prestaje da oduševljava generacije koje stasavaju.

Foto: Tanjug AP, Pink.rs

U vreme kada su se sreli, Milena je već bila velika glumačka zvezda, a Dragan je tek počinjao karijeru. Par se upoznao na snimanju filma "Horoskop", a iz druženja se kasnije rodila i ljubav. Nedugo potom, rešili su da otpočnu zajednički život. O tome koliko je bilo teško da joj priđe, Dragan je jednom prilikom govorio javno.

Kad sam joj prišao, imao sam utisak da mi je to stara školska drugarica koju dugo nisam vidio ili neka devojka iz kraja koju poznajem ceo život. Upravo u tome je njena prava veličina. Osvojila me je svojom neposrednošću i normalnošću, uprkos velikoj popularnosti koju je već tad uživala. Mogla je da se ponaša kako hoće i niko joj ne bi zamerio, jer je već tada bila jedna od naših najvećih zvezda. To je nešto čime ona pleni i osvaja - pričao je svojevremeno Nikolić za medije.

Foto: Fonet/Jugoslovenska Kinoteka

Venčali su se 1971. godine, tokom snimanja novogodišnjeg TV filma "Kako su se volele dve budale", po tekstu Duška Radovića. U pauzi između snimanja, tražili su dodatnih sat vremena, otišli u opštinu Vračar i sklopili brak, na iznenađenje mnogih.

U retkim prilikama, kada su javno pričali jedno o drugome, uvek su isticali da im je bračni drug najveća podrška i najstroži kritičar, dok su bez ulepšavanja isticali šta podrazumeva jedan brak.

Za brak koji traje četiri decenije može da se nađe više razloga da se on prekine, nego da opstane. Ali, najlakše je nešto preseći i završiti, mnogo je teže boriti se da se brak sačuva. Ponekad i mala svađa može osvežiti dan. Ponekad je potrebno i biti ljubomoran, jer je i to jedan od pokazatelja ljubavi - rekao je Dragan.

Foto: Pink.rs

Milena je, inače, pre ljubavi sa Draganom već imala dva braka, jedan sa scenaristom Mladomirom Đorđevićem, a drugi sa režiserom Vojislavom Rakonjcem.

Podsetimo, Milena Dravić i Dragan Nikolić proveli su u braku 44 godine. Njihova ljubav smatrana je legendarnom i ostali su upamćeni kao jedan od najlepših parova u srpskoj kinematografiji. Nikolić je preminuo 11. marta 2016. godine u 72. godini života posle duge i teške bolesti, a njegova supruga Milena 14. oktobra 2018. godine u 78. godini života. Par je sahranjen u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

Autor: P.R.

#Dragan Nikolić

#Milena Dravić