AKTUELNO

Na sledeće generacije ću se truditi da prenesem veru, tradiciju, važnost porodice i samog praznika - ističe popularno TV lice.

Šarmantna voditeljka vremenske prognoze na televiziji Pink Marija Egelja u uskršnjem intervjuu za Pink.rs otkrila je koje običaje poštuju ona i njena porodica za najradosniji hrišćanski praznik, kako izgleda Veliki petak i farbanje jaja u njenom domu, ali i sa kim će ove godine provesti ovaj veliki dan. Pored toga, Marija je intervjuu za naš portal posle dužeg vremena progovorila o svom emotivnom životu, ali i o svojoj borbi sa korona virusom, koji ju je zadesio u novembru prošle godine.

Kakve uspomene imaš na Uskrse iz detinjstva i šta je ono što si naučila od roditelja, a što ćeš sutra sigurno preneti i na svoju porodicu?

- Oduvek sam obožavala Uskrs i radujem se ovom divnom prazniku. Od malih nogu naučila sam da za Veliki petak postimo i farbamo jaja, u subotu se pripremamo za doček najradosnijeg hrišćanskog praznika. Ostalo mi je upamćeno da sam u detinjstvu jedva čekala da svane da se kuckam jajima i da sam uvek želela da moje jaje pobedi. Mama mi je pokazala i ukrašavanje jaja travčicama koje bismo prethodno same nabrale. Na sledeće generacije ću se truditi da prenesem veru, tradiciju, važnost porodice i samog praznika.

Foto: Pink.rs

Da li ovog puta sama farbaš jaja ili ti neko pomaže u tome?

Svake godine farbam jaja sa mamom, to je tradicija. Tata pripremi jaja, a ja, čim dođem, preuzimam posao dalje zajedno sa mamom. Omiljeni deo mi je dekoracija jaja i stola, obožavam da isprobavam nove boje i ukrase, mislim da će mi ove godine kombinacija boja biti crvena i zlatna.

Foto: Pink.rs

Kako će ove godine izgledati Uskrs u tvom domu? Koji se običaji poštuju i kako izgleda svečana, praznična trpeza?

- Svaki veliki praznik provedem uz svoju porodicu i drage ljude. Ove godine ću raditi, pa će mi drage kolege biti prvi s kojima ću se kuckati jajima i čestitati, kao i gledaoci kojima ćemo ranom zorom poželeti sve najlepše. Obožavam Uskrs i radujem se farbanju jaja i svim radostima koje ovaj praznik nosi. Neću se mešati mnogo u pripremu jela, ali mrsna trpeza obeležice i ovaj praznik. Svim čitaocima čestitam najradosniji hrišćanski praznik.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Da li možda planiraš neko putovanje u skorije vreme na neku egzotičnu destinaciju i koga bi najradije povela sa sobom?

- U martu sam uživala nekoliko dana u Istanbulu, ovog maja planiram mini odmor na svežem zlatiborskom vazduhu. Već u junu otputovaću malo van granica Srbije, nadam se da ćemo uskoro svi slobodnije i rasterećenije putovati i uživati punim plućima bez straha od virusa.

Da li si ponovo emotivno ispunjena i da li se u tvom zivotu pojavio onaj pravi?

- Zadovoljna sam i srećna, potvrđujem sebi misao da što manje pričaš o sreći, duže ćeš biti srećan.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Pre nekoliko meseci si preležala koronu, kako se sada osećaš i kakva je bila tvoja borba sa ovim virusom?

- U novembru sam bila pozitivna na koronu, ali srećom nisam imala nikakve jače simptome od zapušenog nosa i bola u grlu. Inače se trudim da vodim računa o svom zdravlju i jedem što više zdrave hrane, unosim vitamine, verovatno je sve to donekle uticalo da nemam jače simptome, a samim tim ni posledice. Osećam se odlično zaista nijedan znak da sam preležala ovu ‘'današnju bolest’' nemam. Svima savetujem da se čuvaju koliko god mogu, a najbitnije je da budemo vedrih misli i širimo optimizam i dobru energiju, jer nam je to u ovo vremena preko potrebno.

Foto: Pink.rs/M. Mijatović

Autor: M.K.

#Marija Egelja