AKTUELNO

Na današnjoj komemoraciji glumici Miri Furlan u Jugoslovenskom dramskom pozorištu pušten je i video-snimak govora njenog velikog prijatelja i kolege Žarka Lauševića.

On se u emotivnom, potresnom govoru prisetio zajedničkih trenutaka slavne glumice, koja je preminula u januaru ove godine.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

- Mi smo glumci, nama je sve to lako. I ljubav i mržnja i bol i strah. Suze su lična stvar. Prva suza ovde, na ovoj sceni, sa njom, Mirom Furlan. Bila je to premijera naših "Iluzija", naših pozorišnih iluzija. Suze zajedno ovde sa njom na sceni, suze cele sale, našeg voljenog pozorišta čijim imenom nismo prestali da se dičimo ni posle sopstvenih umiranja pod ovim krovom. Nekoliko godina kasnije smo tamo daleko zajedno pustili suzu zbog novog susreta, ali i naših izmenjenih života - rekao je, između ostalog, Laušević, pa nastavio:

Foto: Beta/Miljenko Klepac

- Mira Furlan je bila plave krvi, i na sceni i van scene. I kad bi i briljirala u ulozi neke prostakuše, plemkinja u njoj se pokazivala. Nije je mogla uniziti nijedna životna situacija. Posle tog osmeha i najveći krivokletnici su mogli da osete samo stid.

Podsetimo, legendarna jugoslovenska glumica Mira Furlan umrla je u januaru ove godine u 65. godini, a danas su joj brojne kolege odale poštu u JDP-u.

Autor: D.T.

#Mira Furlan

#Žarko Laušević