AKTUELNO

Meni je važan rezultat, to mi je najdraže – priča legendarni glumac.

Iako na prvi pogled deluje pomalo strogo i nepristupačno, glumac Dragan Petrović Pele zapravo važi za jednog od omiljenih profesora Fakulteta dramskih umetnosti.

Foto: TV Pink Printscreen

Naime, kroz njegovu klasu prošli su mnogi mladi glumci koji danas ostvaraju zapažene uloge, a upravo jedan od njih je Miloš Biković. Pele često ističe da je upravo rezultat ono što ga je uvek motivisalo pri svakoj novoj školskoj godini.

On je daleko nadišao mene. To i jeste smisao, svi oni su mnogo bolji glumci od mene. Meni je važan rezultat, to mi je najdraže, ja kad vidim po fotografijama svoje studente, to znači da sam uspeo da uradim nešto opipljivo, nešto što ostaje i nešto što je vredno. Portreti nisu neme slike, to su podsetnik na ono kroz šta smo prošli – priča legendarni glumac.

Foto: TV Pink Printscreen

Petrović je studirao u prvoj klasi profesora Vladimira Jevtovića, kojeg mnogi nazivaju jednim od najboljih u istoriji fakulteta. Pele je bio njegov asistent od 1997. do 2001. godine, kada je postao docent nakon čega je dobio svoju prvu klasu.

Ja sam od svog prefesora učio pedagogiju glume. Ja sam njemu dugi niz godina bio asistent i saradnik. Bio sam disciplinovan, u to vreme mi smo imali veliko poštovanje prema starijim kolegama, naročito prema profesorima, sad se vremena malo menjaju, pa su ti odnosi drugačiji. Ne mogu da kažem da su lošiji, već su malo labaviji, to je bilo drugo vreme – zaključuje Pele u emisiji "Premijera".

Foto: TV Pink Printscreen

Detaljnije pogledajte u nastavku.

Autor: P.R.

#Dragan Petrović Pele