AKTUELNO

Smrt prekrivena velom tajne!

Dušan Kostić, pevač narodne muzike, preminuo je 13. maja 1996. godine, a njegova smrt i dve decenije kasnije prekrivena je velom tajne. O detaljima i danas se priča i mnogi su i dalje potreseni stravičnim događajem. 

- Bilo je to 13. maja 1996. godine oko 18.50 časova - pisalo je u kratkom izveštaju policije.

Navodi se da je Dušan "viđen kako skače preko ograde Pančevačkog mosta, između stubova 39 i 41, odakle se više nije živ pojavio".

Foto: Printscreen YouTube

Prema jednoj verziji, Duško je ubijen, a njegovo samoubistvo je inscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer nije mogao da vrati slavu. Treća verzija, pak, sigurno je i najčudnija - Duško je sam inscenirao samoubistvo, nakon čega je pobegao u inostranstvo zbog ogromnih dugova.

Dušanova supruga Nevenka i ćerke tvrdile su da mnogo toga ne razumeju.

- U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače - otkrila je Nevenka svojevremeno.

Na mestu nesreće pronađena je Duškova torbica sa ličnim dokumentima.

Foto: Printscreen YouTube

- I taj deo je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo telo nikada nije pronađeno - poručila je supruga pokojnog glumca, koja nikada nije želela mnogo da detaljiše na tu temu.

Pre svega, želela je da sačuva ćerke od mogućih neprijatnosti.

- Kad bih pristala da pričam o Dušku, verovatno bi me gonila ova žena s kojom je on živeo pre nestanka. Ne bih imala mira. Plašim se najviše za svoje ćerke, shvatite me - kazala je svojevremeno gospođa Vukadinović, sigurna da "tu nisu čista posla".

Inače, nekoliko dana nakon tragedije na adresu gospođe Nevenke, ali i adresu kuće Duškovih roditelja u Leskovcu i žene s kojom je živeo poslednje dane stiglo je navodno i oproštajno pismo. 

Autor: M.K.