AKTUELNO

Po svaku cenu je želeo baš ovu kuću!

Bivši košarkaš Marko Jarić nedavno je stigao iz Amerike u rodni Beograd, gde je poslednjih godina radio na adaptaciji vile u centru grada koja vredi tri miliona evra.

Ova kuća nekada je pripadala porodici Slobodana Penezića Krcuna, narodnog heroja i visokog političkog funkcionera SFRJ. Kuća porodice Penezić u trenutku prodaje vodila se na tri vlasnika, a u njoj je neko vreme živela Krcunova ćerka sa svojom porodicom.

Foto: Instagram.com

- Jarić je pre nekoliko godina kupio kuću u kojoj je živela Krcunova naslednica sa svojim suprugom, ali budući da je reč o predratnoj nekretnini, košarkaš je rešio da je potpuno preuredi. Pre nego što je prodata, vila je imala tri naslednika, a Jarić je morao sa svakim od njih da pregovara o prodaji. Budući da je po svaku cenu želeo da kupi tu kuću, vlasnicima je dao ponudu koju nisu odbili - kaže izvor i dodaje da je Jarić uložio dosta novca u adaptaciju svog novog doma.

Foto: Instagram.com

- Spolja gledano, njegova kuća podseća na staru, koja je tu godinama stajala, dok je unutrašnje dvorište potpuno preuredio, pa je srušio i pomoćne objekte. U adaptaciju vile uložio je oko tri miliona evra jer je želeo da svoj beogradski dom uredi po svom ukusu. To mu je bilo veoma važno jer planira da se jednog dana vrati u Srbiju. Najlepše trenutke je proveo u Beogradu, a ovde žive mnogi njegovi prijatelji i članovi porodice. On je ljubav prema Beogradu preneo i na svoje ćerke koje rado posećuju našu prestonicu, a sada je vilu na Dorćolu adaptirao tako da bude prilagođena i deci u svakom smislu.

Foto: Instagram.com

Košarkaš je u opremanje kuće uložio mnogo novca, a sve kako bi ispunio svoje, ali i želje svojih ćerki. Naime, Jarićeva vila sadrži pet spavaćih soba, tri kupatila, fitnes salu, veliki bazen, kao i nekoliko parking mesta, a nedavno se košarkaš pohvalio i vrtom koji je specijalno dizajniran.

Radove je pratio njegov otac Srećko, koji je sve vreme nadgledao majstore kako bi se pobrinuo da sve bude baš onako kako je njegov sin želeo.

Autor: M.K.