AKTUELNO

Pomogao mu na početku karijere!

Bata Živojinović je oduvek važio za čoveka velikog srca spreman svakome da pomogne. Pokojni velikan srpskog glumišta Velimir Bata Živojinović učinio je veliku stvar za mlađeg kolegu i dobrog prijatelja Vojina Ćetkovića.

Naime, Bata je svojevremeno sredio Vojinu da vojni rok služi u Beogradu kako bi uporedo mogao da igra u jednoj seriji.

Foto: Tanjug/Zoran Žestić

- Snimanje prve sezone kultne serije završeno je u jesen 1998. godine. Već tada su Bata i Vojin bili u veoma dobrim odnosima, pošto su ih dodatno zbližili likovi koje su igrali u seriji. Bata je otad na Vojina gledao kao na člana porodice, bio mu je veoma drag, a posebno je cenio njegov talenat za glumu – priča izvor blizak obojici.

Vojin je nakon završetka snimanja prve sezone serije ubrzo dobio poziv za vojsku.

– Bio je raspoređen da vojni rok odsluži godinu dana u kasarni u Baru, u Crnoj Gori. Uredno se odazvao pozivu, ali je posle samo tri meseca dobio premeštaj u Beograd. Šokirao se kada mu je komandir saopštio da prelazi u glavni grad, jer uopšte nije tražio nikakav premeštaj. Bio je zbunjen. Nije znao zbog čega ga sele za Beograd, ali je bez pogovora spakovao stvari i krenuo za Srbiju - kaže izvor.

Foto: TV Pink Printscreen

Posle samo nekoliko dana saznao je da mu je premeštaj sredio lično Bata Živojinović.

– Čuli su se telefonom i Bata mu je šmekerski rekao: “Znam koliko je mladom glumcu i čoveku teško da bude godinu dana bez posla. Prebacio sam te da možeš uporedo i da radiš”. Tako je Vojin zajedno sa celom ekipom nakon NATO bombardovanja nastavio da snima drugu sezonu serije - zaključio je izvor.

Autor: N.V.