AKTUELNO

I dalje tugujemo za njim.

Na današnji dan pre pet godina iznenada nas je napustio jedan od najvoljenijih glumaca - Milorad Mandić Manda. Njegovo srce prestalo je da kuca iznenada na pozorišnim daskama dok je igrao Kapetana Kuku u predstavi "Petar Pan".

Foto: Kobra

Iako vreme prolazi, njegova porodica, prijatelji i kolege ne mire se s Mandinim preranim odlaskom. Kao i svake godine, i danas se kraj njegove glumčeve večne kuće okupljaju svi oni u čijim će srcima zauvek ostati.

Za razliku od svojih kolega, Milorad Mandić Manda je počeo da se bavi glumom tek nakon dvadesete godine. Prvo je postao član Dramskog eksperimentalnog studija amaterskog pozorišta, a šest godina nakon što se susreo s glumom, odlučio je da upiše FDU. Bio je deo "dvanaest veličanstvenih", čuvene klase koju je vodio profesor Vlada Jevtović. Njegovi klasići bili su Vesna Trivalić, Branka Pujić, Dragan Bjelogrlić, Dragan Petrović Pele, Slobodan Boda Ninković, Srđan Žika Todorović...

Foto: Kobra

Svi oni i dan-danas čuvaju sećanje na velikog glumca i borca za pozorište "Boško Buha" i svu decu koja su u njemu stasala, pozorište u kome je počeo svoju karijeru i u kome je, u kostimu Kapetana Kuke, prerano i završio.

Autor: N.V.