AKTUELNO

Nije krila radost!

Naša ženska košarkaška reprezentacija 27. juna uputila se na evropsko prvenstvo koje se održavalo u 4 arene u 4 različita grada. Naše devojke nisu ni slutile da će se kući vratiti sa zlatom u rukama.

Foto: TV Pink Printscreen

Devojke su savladavši ekipu Francuske osvojile prvo mesto, rezuletatom 63:54, a košarkašica Sonja Vasić proglašena je za najbolju košarkašicu turnira, a uvrštena je i u najbolju petorku takmičenja.

Prvakinjama Evrope organizovan je doček ispred Skupštine grada Beograda, gde su ih pozdravili svi ljudi koji su srćano navijali za njih.

Foto: TV Pink Printscreen

Nekoliko stotina građanja pozdravilo je košarkašice, one su se jedna po jedna pojavile na balkonu starog dvora. Najveći aplauz dobile su Sonja Vasić, Jelena Bruks, kao i selektorka Marina Maljković.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada su stigle u Stari Dvor, pozdravili su ih predstavnici vlasti, a predsednik Aleksandar Vučić zahvalio im je što su na Vidovdan donele zlato u Srbiju.

Foto: TV Pink Printscreen

Ovo je jedna posebna grupa devojka pogotovo sad u ovoj situaciji gde se nalazimo zbog virusa i raznih karantina. Bile smo odvojene u sobama, ali smo se trudile da budemo što više zajedno non-stop i da se ta hemija među nama stvori. Ima tu i novih devojaka, ali ona glavna celina je što smo dugo godina zajedno. Meni je ovo jedno od najlepših leta, i nadam se da ćemo nastaviti tako na Olimpijskim igrama i da sa tako lepim letom mogu da završim reprezentativnu karijeru - zaključila je Jelena Bruks ispred objektiva premijerne kamere.

Foto: TV Pink Printscreen

Nadamo se da će se sa Olimpijskih igara vratiti sa još jednim oličjem.

Autor: M.M.

#Jelena Bruks