AKTUELNO

Voditeljka ističe kako to najviše voli da kaže kada je pitaju kako, posle nimalo lakih i lepih momenata, ima osmeh na licu i sjaj u očima!

Voditeljka televizije ''Pink'', Sanja Marinković, nedavno se u velikoj ispovesti za domaće medije dotakla raznih tema – ljubavi, braka, porodice, pa najpre objasnila kako su se tokom godina menjala njena uverenja, kao i stavovi o ličnim granicama.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

– Vedar duh i poruke optimizma deo su moje ličnosti i mojih uverenja, tako da sam se oduvek trudila da pojačam osmehe u privatnom životu i aplauze u poslovnom, kao antidepresive, kada se suočim s teškim trenucima. Kada me pitaju kako posle nimalo lakih i lepih momenata u ljubavi imam osmeh na licu i sjaj u očima, volim da istaknem da verujem da na svetu ima više velikih ljubavi nego uspelih brakova, a jedna od njih je bila i moja ljubavna priča sa Aleksandrom – ispričala je za Sanja, pa se prisetila reči pokojne Isidore Bjelice.

– Sećam se reči pokojne Isidore Bjelice iz moje emisije: „Ako imaš krivu kičmu, ravna stopala ili krive zube, sve će uraditi da te isprave, ali ako imaš pogrešna ljubavna uverenja, niko se neće uzbuđivati oko toga, iako realno možeš da umreš zbog njih“. Nažalost, mame i možda bake nisu umele na vreme da nam kažu da ne treba po svaku cenu da nađemo drugo biće koje će osvetliti, usrećiti i promeniti naš život nabolje, već da smo mi same odgovorne za svoju sreću. Moja baka Anđelija se još kao mlada razvela i sama odgajala moju mamu i njenog brata. Živela je s nama dok sam bila mala i njena uverenja su mnogo uticala na mene da naučim da budem svoja i slobodna, i zahvalna sam joj na tome. Prava ljubav mora biti bez granica i takva da, ukoliko postavimo granice, onda smo sebični i mislimo samo na sebe, bilo da je reč o partnerskim ili prijateljskim odnosima. Čim neko postavi granice, ja se povlačim – otkrila je ona.

Foto: Instagram.com/sanjamarinkovicofficial

Na pitanje šta danas ne toleriše ili ne prašta, takođe je imala opširan odgovor.

– Verujem da mi u životu dobijamo ono što tolerišemo. Oduvek sam za sve loše krivila prvo sebe, pa onda okolnosti i na kraju druge. Ne kažem da je to pametno, ali je možda mudro, jer najgore je živeti s osećanjem žrtve, a naročito u ljubavi. Najvažnije je da naučimo da se ohrabrimo po meri svog srca i trudim se da tu lekciju savladam jer sam u ljubavi i odnosima u životu tolerisala i praštala mnogo. Što kažu terapeuti – imam loš mentalni menadžment i verovatno mi je i zbog toga trebalo mnogo godina da shvatim da tolerancija i praštanje nisu recept za srećan brak i da sam možda neke stvari u srcu i duši trebala mnogo ranije da stavim na mesto koje mi prija i, odem. Retko kad se ljutim na druge, uglavom samo na sebe, i ponekad na Strahinju. Mama kaže da sam kraljica popustljivosti i tolerancije u majčinstvu i da to neće izaći na dobro.

O tome da li se u životu često susretala sa izdajama, te kako je to podnosila, kaže da svaki čovek „dobija upravo ono što i dopušta”, pa ne bi da baš koristi reč „izdaja”.

– Pre bih to nazvala izneverenim očekivanja nego izdajama, ali svi dobijamo ono što dopuštamo i tolerišemo. U zrelim godinama sam shvatila da zaista treba da prestanemo da očekujemo, izvinjavamo se, dokazujemo, objašnjavamo. I da treba da menjamo svoj život i odnose kada nam je dosta toga. Nažalost, gubitak oca, zvanični razvod braka u kome sam bila više od decenije i ostale promene u mom životu dogodile su se u istom trenutku. Ali ja ne trošim vreme na samosažaljenje, već ću se zauvek truditi da živim život o kakvom sam oduvek maštala.

Foto: TV Pink Printscreen

Kada je ljubav u pitanju, gotovo je sigurna da je čeka.

– Naravno, ali sigurna sam da će ovog puta sreća zavisiti od doze trpeljivosti. Vesna Jugović je nedavno rekla u mojoj emisiji da je prvi brak uvek edukacija i slažem se s njom – objasnila je Marinkovićeva, pa odgovorila i na pitanje da li je, po njenom mišljenju, ljubav tokom vremena osuđena na promene ili smatra da ona mora da zadrži svoj inicijalni „iskričavi” oblik.

– Svi se u životu menjamo i najlepši mi je kompliment što mi poslednjih meseci svi govore kako sam se promenila, „procvetala”, prolepšala. Tako je i u partnerskim odnosima. Volela bih da upoznam muškarca koji će me inspirisati da budem radosnija, zadovoljnija i uz koga ću se i ja razvijati kao ličnost. Naravno, prvo hemija pa intelekt. Još se nije pojavio nijedan koji je izazvao takve hemijske reakcije u mojoj glavi, čekam – zaključila je Sanja.

Foto: Pink.rs

Autor: M.M.

#Sanja Marinković