AKTUELNO

Glumac Milan Lane Gutović preminuo je danas na Vojnomedicinskoj akademiji posle teške bolesti, javlja agencija Beta, kojoj je to potvrdio Gutovićev sin.

Lane je pre dve nedelje primljen u bolnicu gde je bio na intenzivnoj nezi, a kasnije priključen i na kiseonik. Svi testovi na korona virus pokazali su da je glumac bio negativan, ali je imao promene na plućima za koje su lekari pretpostavljali da je mogle da budu posledica ranije preležanog kovida-19.

Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu. Poslednjih godina često je kampovao i pecao.

Foto: Pink.rs/Andrej Nihil

Lanetovi roditelji su bili prosvetni radnici. Ima stariju sestru Bojanu za koju je jednom prilikom rekao da je prema njemu uvek bila zaštitnički nastrojena. Želeo je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gde je odmah primljen. Bio je u braku iz kog ima ćerku Milicu. Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom. Krajem 2016. godine Milica se porodila pa je glumac postao deda. Više od deceniju je bio u vanbračnoj vezi sa Biljanom Knežević, balerinom Pozorišta na Terazijama. Sa njom ima sinove Janka i Spasoja.

Lane se petnaest godina bavio proizvodnjom predmeta od gume. Hteo je da otvori pozorišni kabare, ali to nije uradio jer nije imao materijalnu podršku. Odbio je veliki broj projekata jer nije želeo da sarađuje sa kolegama koje mu se ne dopadaju. Njegov otac je bio istoričar i naučio ga je da analizira vreme u kome živi. Za sebe je govorio da privatno nije zabavan kao na sceni i da voli da ćuti. Ne daje olako savete i uživa u samoći. Mnogi zbog toga smatraju da je arogantan. Želeo je da se bavi zanimanjem u kome neće imati mnogo kontakta sa ljudima, ali odlučio se za glumu u kojoj je on neizbežan. Nikada nije bio član nijedne političke stranke. Glumac je voleo životinje, a jedno vreme je u svom dvorištu gajio patke, koze i kokoške. Njegov omiljeni komičar je Miloš Žutić. U slobodno vreme gleda emisije čija je tema priroda, istorija i kriminal u Rusiji. Rado odlazi na pecanje i u kafane u kojima svira tiha muzika. 2016. godine je dobio mural sa svojim likom koji je uradio umetnik Andreja Josifovski.

Iza njega su mnoge uloge i ostvarenja po kojima ćemo ga pamtiti, a možete ih se podsetiti klikom na link ispod ovog teksta.

Foto: Pink.rs/Andrej Nihil

Autor: M. P.