AKTUELNO

Glumac Milan Lane Gutović, koji je preminuo u sredu na VMA, sahranjen je danas u porti Crkve Svete Trojice u Kumodražu, gde su sahranjeni i njegovi roditelji.

Od čuvenog Laneta oprostili su se brojni prijatelji, kolege, ali i porodica. Njegov sin Spasoje održao je potresan i emotivan govor, koji je svim prisutnima izmamio suze.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Pisao je naš prijatelj i ne, bila je čast učiti od njega. Uvek je išao težim putem, sada lakšim. Ostavio nas je je svetu da idemo bez njega. Hteo je da ode tiho i mirno bez pompe, bez cveća, muzike i uz običan krst. Hteo je da ode nevidljivo, nismo mu to ispunili - rekao je Spasoje na sahrani svog oca.

Milan Lane Gutović je rođen 11. avgusta 1946. godine u beogradskom naselju Umka, a potom je živeo u Kumodražu. Poslednjih godina često je kampovao i pecao. Lanetovi roditelji su bili prosvetni radnici. Ima stariju sestru Bojanu za koju je jednom prilikom rekao da je prema njemu uvek bila zaštitnički nastrojena. Želeo je da upiše Prirodno-matematički fakultet, ali se oprobao na Akademiji za pozorište, film, radio i televiziju gde je odmah primljen. Bio je u braku iz kog ima ćerku Milicu. Ona je krenula očevim putem, a osim glumom, bavi se i baletom. Krajem 2016. godine Milica se porodila pa je glumac postao deda. Više od deceniju je bio u vanbračnoj vezi sa Biljanom Knežević, balerinom Pozorišta na Terazijama. Sa njom ima sinove Janka i Spasoja.

Foto: Pink.rs, E-Stock

Autor: D.T.

#Milan Lane Gutović