AKTUELNO

Danas na borčanskom groblju Zbeg nije viđen niko ko je obišao grob pevačice Jelene Marjanović koja bi danas napunila 38 godina.

Pevačica Jelena Marjanović napunila bi danas 38 godina da 2. aprila 2016. godine nije brutalno, sa devet udaraca u glavu, ubijena u kanalu pored nasipa, u naselju Crvenka na nasipu.

Uprkos tome ono što je privuklo pažnju je bogato cveće koje je krasilo grob pevačice.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Bolna scena na groblju

Prethodne goine kada je drugog aprila obeležen pomen Jelene Marjanović mnogi koji su prošli pored groba pevačice, videli su i poruku njene ćerkice, male Jane, koja joj je u čestitki za 8. mart napisala:

Draga mama, volim te najviše na svetu i želim ti srećan 8. mart!

Podsetimo, za Jelenino ubistvo optužen je njen suprug Zoran Marjanović. Suđenje mu je u toku pred Višim sudom u Beogradu, a on se brani sa slobode.

Dosad je saslušano desetine svedoka, rađena su brojna veštačenja i analize, a optuženi Zoran sve vreme tvrdi da nije ubio Jelenu i da nije kriv za njenu smrt.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Zoran Marjanović, suprug ubijene pevačice, a ujedno i osumnjičeni za njeno ubistvo, svojevremeno je za Srpski telegraf rekao da mu Jelenin rođendan svake godine sve teže pada jer ga obeležava bez nje.

- Jelenin rođendan je bio poseban dan za nas dvoje. Voleti i biti voljen je obrazac za sreću na ovoj nesrećnoj planeti. Danas bi napunila 36 godina i verovatno bi ovaj njen rođendan dočekali sa još jednim detetom. Ali nepoznata zlikovačka ruka je moju Jecu, iz isto tako nepoznatih razloga, lišila života i moj život je od tada zavijen u crno - kaže Marjanović.

Hronologija događaja

2. april 2016. - prijavljen nestanak pevačice

3. april 2016. - Jelenino telo pronađeno u kanalu

16. septembar 2017. - Zoran Marjanović uhapšen

12. jul 2018. - Zoran pušten iz pritvora

5. novembar 2019. - Pred Višim sudom u Beogradu počelo suđenje Marjanoviću