AKTUELNO

Nova sezona čuvene emisije ''Magazin In'' očekuje vas sutra od 17 časova na TV Pink.

Zaštitno lice televizije ''Pink'' i autorka i voditeljka kultne emisije ''Magazin In'', Sanja Marinković, ovog septembra proslavlja 20 godina emitovanja svoje autorske emisije, za koju je rezervisano gotovo svako subotnje poslepodne u vašim domovima.

Sanja je povodom ovog vrtoglavog uspeha nedavno u velikom intervjuu za Pink.rs otkrila tajni recept, ali i sve ono što nas očekuje u predstojećoj sezoni koja sa emitovanjem počinje sutra od 17 časova na TV Pink.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Novi studio, goruće teme i uvek akutelni gosti, obeležiće i narednu sezonu ''Magazina In'', a Sanja je odlučila da u znak zahvalnosti što joj emisija traje preko 20 godina i beleži milionsku gledanost, organizuje darivanje za žene kojima je to najpotrebnije i da mesec septembar bude mesec darivanja.

S obzirom na to da veći procent publike ''Magazina In'' čine žene, u znak podrške i solidarnosti, Sanja je darivala životno, socijano i zdravstveno ugroženim ženama, ali i mladim damama koje žele da razviju svoj posao ili unaprede svoje znanje.

Ovim gestom oduševila je javnost i pokazala koliko je, pre svega, veliki čovek, a kako je sve proteklo, možete videti u nastavku teksta, ali i u Sanjinim emisijama koje će se emitovati tokom septembra.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Da li ste se pre 20 godina, na početku emitovanja ''Magazina In'', potajno nadali ovolikom uspehu?

Postoje oni koji se trude da rade na sebi i da napreduju iz brige i straha, a ja samo ukoliko imam cilj koji želim da ostvarim. Pre dvadeset godina, kada sam dobila priliku da od pokojnog Zorana Predića, jenog od najvećih imena našeg novinarstva osmislim svoju autorsku emisiju. Imala sam veliku odgovornost, ali i priliku da rastem i razvijam se kao novinar i TV autor i voditelj. Tako je i danas. Svaku novu sezonu počinjem kao da je prva u mom životu i trudim se da ne izneverim očekivanja, ni publike ni gostiju. U subotu u 17 časova ćete imati prilku da zajedno sa mnom i mojim gostima ćaskate na temu koja je veoma delikatna i provokativna, jer izaziva različite reakcije u javnosti, na ulici, u školama, na društvenim mrežama, a to je opsednutost fizičkim izgledom i teror stereotipa kada je reč o lepoti.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Mnoge ličnosti su prošle kroz Vaš studio. Da li postoji neko koga biste želeli da ugostite, a da još uvek niste?

Svake sezone razgovaram sa oko 250 različitih gostiju, pa posle više od dvadeset godina broj intervjua koje sam uradila prelazi cifru od nekoliko hiljada. Mislim da bi bilo nezahvalno da pravim spisak neostvarenih želja. Postoje, naravno, želje koje bi jedna pametna zrela žena trebalo da sledi, ukoliko je donela odluku da bude srećna, a koje nisu vezane samo za karijeru.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Zašto ste se odlučili na darivanje i na koji način ste birali žene?

U znak zahvalnosti što emisija Magazin In postoji već 20 godina i beleži milionsku gledanost u regionu, odlučila sam da mesec septembar bude mesec darivanja. S obzirom da veći procent publike emisije čine žene, u znak podrške i solidarnosti darivaćemo životno, socijano i zdravstveno ugroženim ženama, ali i mladim damama koje žele da razviju svoj posao ili unaprede svoje znanje. Ono što im je potrebno. U razgovoru sa različitim Ustanovama i Udruženjima, napravljen je spisak neophodnih stvari koje će tokom meseca septembra biti donirane. Veoma sam srećna što će ovaj skromni jubilej biti u slavu žena.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Koja je najneprijatnija, a koja najdraža situacija za 20 godina emitovanja ''Magazina In''?

Kada je reč o životu javnih ličnosti, neretko obrazac i model ponašanja zavisi od nas samih, ali i od sticanja različitih okolnosti. Ja sam se oduvek trudila da imam svoj mali svet i oko njega “kineski zid”, tako da sve što bi se o meni pisalo ili pogrešno komentarisalo ili tumačilo, shvatam kao cenu koju plaćam zbog svog posla. Negujem svoju osetljivost i ne ide mi uvek lako.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Vaši sagovornici su ipak većim delom žene. Koliko su se žene oslobodile tokom poslednjih 20 godina. Da li su hrabrije i samosvesnije?

Slika žena koja se predstavlja u medijima često je drugačija od one koju vidite dok šetate po gradovima i selima u Srbiji. Žene su na našim prostorima veoma mudre, obrazovane, hrabre i spremne da preuzmu inicijativu, samo su na žalost umorne, a veoma često i ponižene. Nedostaje nam izraziti osećaj samopoštovanja, pa čak i kada imamo samopouzdanje. Ženske tajne odavno nisu i ne treba da budu tabu i zato je najvažnija solidarnost, iskren razgovor i poverenje, jer sve je lakše kada imate nekoga da vam da vetar u leđa da nastavite da plovite i kada imate osećaj da se “davite”. Zato ćemo se truditi da i u ovoj sezoni razgovaramo o svemu “bez filtera” iskreno, provokativno, edukativno, duhovito na radost i publike i mojih gostiju.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Kako se vi snalazite u muškom svetu. Osećate li da ste u nekom segmentu života uskraćeni u odnosu na muškarce?

Žene su se oduvek ogledale u očima drugih žena, a ne muškaraca. Verujem da smo mi sve samosvesnije, znamo šta nećemo i ne želimo, naučimo da negujemo svoju krhkost, ali su nam zrna nežnosti dvanaest zagrljaja dnevno, koliko prepisuju moderni terapeuti na receptu za emotivnu stabilnost, sve neohodniji da bismo imale sjaj u očima i osmeh kada se ujutru pogledamo u ogledalo. E ja sam vam jedna od takvih koja ne voli da živi u iluziji.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Povodom Sanjinog darivanja, intervjuisali smo i Vesnu Stanojević, koordinatorku Sigurne kuće i Slobu Dželebdžić, članicu organizacije ''Minute Nurse''. One su u iskrenom razgovoru za Pink.rs otkrile koliko im znači ovakav vid podrške i da ovaj Sanjin jubilej proslavljaju zajedno, kao jubilej svih žena.

Odlično se osećam, hvala, pogotovo dobro nakon svega što je Sanja Marinković organizovala povodom njenog jubileja, a to mi nekako dođe kao jubilej svih nas žena, jer to je ženska emisija. Sve to gledam iz aspekta Sigurne kuće, ženama u sigurnoj kući je to jako bitno. Vrlo sam ponosna što sam baš ja ovde među ovim ženama, jer Sanja ima sluha za različite probleme što možemo videti po sastavu žena koje su ovde prisutne, ona je manje-više obuhvatila sve kategorije žena koje su negde aktuelne, bitne i, u ovom momentu, na neki način ugrožene. Pokloniti nešto nekome ko nema ništa je mnogo veće nego što je to onome ko ima. To je mnogo važno, i prema tome, mislim da je Sanjina intuicija nešto što je vredno i to tako treba i gledati i tretirati, njenu emisiju i nju kao voditelja, i u krajnju liniju, televiziju Pink - rekla je Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne kuće.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Divno se osećam, zaista, ovo je jedan prelep događaj. Htela bih još jednom da se u svoje ime, ali i u ime svoje organizacije zahvalim Sanji Marinković i emisiji “Magazin In”, kao i televiziji Pink na ovom humanom doprinosu i poklonu, veoma sam počastvovana - otkriva Sloba Dželebdžić ispred organizacije “Minute Nurse”.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Autor: M.M.

#Magazin In

#Sanja Marinković