AKTUELNO

Razvezala jezik!

Ovog nedeljnog popodneva u još jednom izdanju ''Premijera - Vikend specijala'', novinar i reporter Nemanja Vujičić se u centru prestonice našao sa legendarnom glumicom Evom Ras, koja je u iskrenom intervjuu progovorila o novoj knjizi, gubitku svojih kolega i brojnim aktuelnostima.

Foto: TV Pink Printscreen

Juče sam došla iz Pirota, gde sam igrala babu koja trči. Došao joj je unuk iz dalekog sveta, unuk njenog brata kog je samo sa fotografije poznavala i kad joj kažu da je došao taj potomak, ona trči uzbrdo i nizbrdo. Srećna sam što u 81. godini mogu da trčim - započinje Eva.

Najavila je i svoju novu knjigu koju godinama nije mogla da izda, evo i zbog čega:

Uvek sam htela da pišem o svom poreklu. Ja sam Rabinova unuka, judeizam je jako interesantna vera. Ako rastete pored dede sveštenika, znate više o tome. Za vreme Tita to se nije moglo izdati, jer je verska sloboda bila u tome da budete komunista. U onome što me je Tito zakinuo, mogu sad da objavim - priča Eva.

Foto: TV Pink Printscreen

Prisetila se i svog pokojnog prijatelja i kolege Laneta Gutovića:

Oplakivala sam ga i još uvek ne mogu da se saberem. On je za mene dva puta umro. Jer smo jednom pročitali lažnu vest da je preminuo, a samo nekoliko dana kasnije smo na istom snimanju saznali da vest više nije lažna. Ne znam kako ćemo sad bez njega koji je valjao, a ostali smo sa ovima za koje je pitanje da li su veliku glumci. Bio je duhovit. Pznavala sam ga kad je upisao akademiju i nije imao ni 20 godina. Celog života je nosio svoju tugu sa sobom, koju je poneo na onaj svet. Kad smo bili jako mladi, tada je bilo mnogo što je mlađi od mene 6 godina. Jurile su ga cure, a i on je njih. Jednom sam mu rekla ''Lane, sad bi već mogao da prestaneš, nikako da nađeš devojku i da ne gledaš druge.'', a on mi je rekao ''Mi smo različiti, ja nisam kao ti, ti si ovca.''. Obožavala sam ga - zaključila je Eva Ras.

Foto: TV Pink Printscreen

Mnogo se pisalo o sukobu sa njenom koleginicom Mirjanom Karanović, a Eva sad otkriva o čemu je reč:

Tvrdila je da ne zna da sam sahranila ćerku. Sad kad je saznala ona mene i dalje šutira. Da li je to normalno? Ona je bez duše žena, ide okolo i seje zlo. Rekla je da trujem ljude svojom tugom. To su mi rekli ljudi koji su scenski radnici u pozorištu gde ona igra. Mlađa je od mene 15 godina. Koliko je to bezdušno. Ne tražim joj da mi izjavi saučešće, ali vređajući mene ona vređa sve majke koje su izgubile dete. Rekla bih joj samo ''Miro draga, ovaj svet je tako veliki da ima mesta i za nas koji tugujemo, a ima i za tebe koja se veseliš'' - poručila je Eva Mirjani Karanović.

Za kraj je prokomentarisala slučaj Mike Aleksića:

Mediji su uspeli u zlim namerama da sada kada je on na slobodi i brani se sa nanogicom. Dok sud to ne dokaže i ne obnaroduje, ja sam na strani Mike Aleksića. Znate li koliko zlih žena ima? Kad sam ja bila mlada sve su govorile on je zaljubljen u mene, a sad viču on me je silovao. Ona je već napisala seriju o tome i objavila svoje zlo za celu planetu. Serije po istinitim događajima se ne snimaju bez sudskog epiloga - zaključila je Eva.

Foto: TV Pink Printscreen

Autor: M.M.

#Eva Ras

#Milan Lane Gutović

#Mirjana Karanović

#Premijera Vikend Specijal