AKTUELNO

Pesma koja je obeležila brojne generacije...

Jedna od najčuvenijih pesama koje je napisala Marina Tucaković jeste "Zora je", koju je otpevala Neda Ukraden. Pesma je rasplakala celu Jugu, a i danas važi za neprevaziđeni hit, a kako je pevačica otkrila, u ovaj hit isprva niko nije verovao. Takođe, mnogi zne znaju da je sama pesma imala i potpuno drugačiji tekst.

Foto: privatna arhiva

Zora je pesma koja je moj najveći hit, to je bila pesma u koju niko nije verovao. Prvobitno je trebalo da se zove "Milane labude", a meni se dopala melodija. Drugačije se tada radilo. Ja sam htela da bude zora je ili ponoć je i njoj se dopalo kako sam ja to zamislila.

- U to vreme Marina se porodila sa svojim prvim sinom, imala je naravno puno posla kao majka oko male bebe, koja je imala problema sa zdravljem, a mi smo imali malo vremena. Kada je to otišlo u etar u februaru 1985. godine, ja nisam mogla ulicama da hodam. Prvo slušanje i narod je dolazio oko mene, ja nisam mogla da verujem o čemu se radi - kaže Neda, koja je navela da su strani producenti dolazili i prepoznali kao veliki hit.

Foto: E-Stock

To vam je kao sedmica na lotou, to je san svakog pevača. Ali to nije bio hit koji je rađen na mišiće - kaže Neda Ukraden, koja dodaje da sada završava svoju knjigu.

Autor: Pink.rs

#Marina Tucaković

#Neda Ukraden