AKTUELNO

Glumac Ljubomir Bandović u javnosti najčešće govori o umetnosti, a izuzetno retko o privatnom životu, što je sada ipak učinio.

On je tokom jednog TV gostovanja otvorio dušu o svojim greškama, lekcijama i najvećoj želji koja u njemu tinja već dugi niz godina.

- Moje muške želje su samo jedno, da se ostvarim u ulozi roditelja - rekao je on, i istakao da i dalje čuva mladalački duh, iako je u petoj deceniji.

Foto: E-Stock/Miloš Rafailović

- Mi koji rano ostarimo dugo budemo mladi duhom i u mozgu. Mnogo toga sam namerno sebi oduzeo od svog mladovanja i detinjstva, znajući da ću znati da uživam u tim nekim stvarima tek kada budem zreo. Dovoljno puta sam se probudio da nisam znao šta je bilo sinoć, u nekom kanalu sa nekom masnicom. Hrlio sam u život i onda sam skapirao da onu dragocenost koju sam dobio, a to je život, olako shvatam. Da se ja nešto bahato sa tim ponašam i da to nije lepo, te da zbog toga ne bi trebalo da se kockam sa tim.

Bandović je ispričao da je još na početku karijere imao probleme sa samopouzdanjem, dok se danas to promenilo.

- I pre nego što sam postao glumac imao sam to neko upitno samopouzdanje, ali nikad nisam bio subjektivan. Nisam hteo da se lažem kad recimo nisam suštinski nešto dobro uradio, a ipak dobijem salve pohvala. To nisam sebi dozvoljavao, da se zakačim za takav šablon. Jedini put da napredujete i da vas to suštinski zanima, jeste da budete pošteni kad se gledate. Glumci imaju tu floskulu “ne volim sebe da gledam”. To nije tačno. Zapravo - ne umem sebe da gledam, je bolja formulacija. Ja sam sada, koliko me češće ima u projektima, i malo naučio sebe da gledam i sad sam okej sa tim. Kad počnu da vam se smanjuju želje i ambicije, onda je realnost blizu - kaže Ljubomir i ne krije da mu je psihoterapija pomogla da osvesti svoje mane:

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

- Išao sam kod psihologa i to mi je bilo odlično iskustvo. Posebno mi je super kod psihologa što sve ono što sam sa njim razgovorao, već sam ranije čuo. Sve su to meni već rekli i mama i brat i kum, ali on je objektivan i zato mi je zahvalno da idem kod njega i što taj vid terapije postoji.

Autor: pink.rs

#Ljuba Bandović