AKTUELNO

Mnoge poznate ličnosti za javnost su izabrale drugačija imena, kako bi bila zvučnija za publiku.

Pravo ime Ane Bekute glasi Gordana Nadežda Polić. Svojevremeno su Anu oslovljavali sa Gordana, a promenila je ime u Nadežda zato što su u ta vremena na srpskoj estradi bile četiri Nade.

Foto: TV Pink Printscreen

Funtinjora Funta Lunga pravo je ime Izvorinke Milošević.

Pevačica Jana se ustvari zove Dragana Todorović. Većina ne zna da se iza imena Lepava Mušović krije legenda narodne muzike Lepa Lukić, koja je umetničko ime dobila skraćenjem pravog imena, a prezime "pozajmila" od jednog od svojih muževa.

Foto: TV Pink Printscreen

Pevač je skratio svoje pravo ime. Na estradi je poznat kao Mile, a zapravo se zove Milojko Kitić. Dara Bubamara zapravo se zove Radojka Adžić.

Foto: Instagram.com/darabubamara_official

Na početku svoje muzičke karijere, po savetu menadžera i izdavačke kuće, Alen Islamović odlučio je da koristi umetničko ime koje zvuči primamljivije za publiku. Kada se desio uspon Divljih jagoda, grupe u kojoj je Islamović pevao, čelnici su došli su na ideju da će Alen biti Alija.

Foto: TV Pink Printscreen

Islamović je 2017. godine potvrdio da je njegovo pravo ime Alija.

- Tačno je. Nema ništa čudno u tome, mnoge svetske zvezde odaberu drugo ime kojim se predstavljaju u javnosti, najčešće neko koje zvuči primamljivije. Tako je bilo i u mom slučaju - izjavio je pevač.

Autor: M.K.