AKTUELNO

I on se oglasio ovim povodom!

Već više od sedam dana traje drama oko nastupa Novaka Đokovića na Australijan openu i njegove potencijalne deportacije po odluci Ministra za imigracije Australije, Aleksa Hoka. On ni danas nije iskoristio svoje diskreciono pravo to da učini, tako da se agonija produžila, a pevač Nikola Rokvić oglasio se ovim povodom na društvenim mrežama.

Foto: TV Pink Printscreen

- Svi mi volimo Novaka! Zato se i ovako delimo… Jedni kude, drugi hvale! Ali svi vole Novaka Đokovića! Skoro me je jedna dama zamolila da se pomolim za Novaka i shvatih da je tu suština… U toj ljudskoj molitvi, neki će pobediti sebe i doprineti da se pomogne jednom čoveku koji je u teškoći! Našem čoveku, koji kao i svi mi nekada greši a mnogo mnogo više dobrog uradi! - naveo je on na Instagramu.

Foto: TANJUG AP/HAMISH BLAIR/SETH WENIG

- Svi gnevni, ogorčeni, ljuti, preumnimo se i pomozimo mislima sebi i drugima! Novak je barem toliko zaslužio - dodao je Nikola.

Da podsetimo, Australijske vlasti su odlučile da deportuju Đokovića po dolasku u Melburn, a potom je smešten u migrantski hotel pošto je bio čak i u aerodromskom pritvoru. Đoković je oko osam sati proveo na aerodromu u Melburnu, drama je počela nakon sletanja iz Dubaija, a završilo se odlukom o deportovanju najboljeg tenisera sveta. Australijan open je Novaku dao medicinsko izuzeće koje mu je, barem se tako mislilo, omogućavalo ulazak u zemlju bez strogih protokola koje ima Australija. Međutim, vlasti Viktorije istu nisu uvažili zbog papiroloških problema, jer se podaci članova Novakovog tima i podaci sa izuzeća nisu podudarali. Nakon toga Novak je prebačen u migrantski hotel, a kroz nekoliko dana sud mu je ipak dozvolio da nastavi svoju misiju u Australiji.

Autor: M.K.