AKTUELNO

Danas je osuđen na višegodišnju kaznu zatvora!

Skoro tri godine nakon tragedije u kojoj su stradali kralj narodne muzike Šaban Šaulić i Mirsad Kerić, a kum Slobodan Stojadinović teško povređen, danas je u Nemačkoj, u gradu Giterslou održano suđenje Alsinu Leventu. Nemac turskog porekla osuđen je na kaznu zatvora u trajanju od tri godine i tri meseca, prenosi "Dojče vele".

Nemački portal westfalen-blatt.de objavio je februara 2020. više detalja o sudbini osuđenog, koji je inače rođen u Nemačkoj, ali ima turske korene i bavi se povremenim poslovima. Ubrzo nakon nesreće određen mu je pritvor jer njegova devojka živi u inostranstvu, pa se sumnjalo da će pobeći, pri čemu nije mogao sudu dostaviti adresu stalnog boravišta.

Foto: Facebook.com/E-stock/Kobra

Podsetimo, pevač narodne muzike Šaban Šaulić poginuo je u stravičnoj saobraćajnoj nesreći u februaru 2019. kod gradića Gitersloh, u blizini Bilefelda, kada je pijani vozač udario od pozadi auto u kome je bio Šaulić. Nakon završenog nastupa u Bilefeldu, gradu na severpoistoku Nemačke, Šaban je sa muzičarima otišao u hotel kako bi pokupio stvari, a nakon toga se zaputio u aerodrom u Diselodorf, gde je imao let za Beograd. Nedaleko od grada gde je nastupao ispred njih se dogodio saobraćajni udes te je ta deonica puta bila zatvorena, a oni su bili prisiljeni da se zaustave ispred samog mesta nezgode. U tom trenutku vozač koji je bio u alkoholisanom stanju i bez vozačke dozvole je udario u vozilo u kojem se nalazio Šaban sa muzičarima Mirsadom Kerićem i Bobanom Stojadinovićem.

Foto: Facebook.com/Printscreen/www.westfalen-blatt.de

Od siline udarca, prema tada nezvaničnim informacijama, Šaban je doživeo teške telesne povrede, dok je Mirsad bio teško povređen, a lekari su se borili za njegov život. Nažalost, od zadobijenih povreda, Mirsad je preminuo u bolnici. Boban Stojadinović koji je sedeo na zadnjem sedištu tom prilikom je zadobio lakše telesne povrede. Kako su pisali tamošnji mediji, vozač koji je upravljao putničkim vozilom koji je udario u auto u kojem se nalazio Šaban upravljao je automobilom brzinom većom od 180 kilometara na čas.

Autor: pink.rs

#Alsin Levent

#Šaban Šaulić