AKTUELNO

Nisam mogla da opstanem u takvoj sredini i smatrala sam da, ako već ne mogu ništa da promenim, najbolje je da bar ne učestvujem u svemu što se oko nas dešavalo, rekla je ona jednom prilikom.

Glumica Irena Mičijević preminula je danas u 45. godini nakon borbe sa teštkom bolešću. Za sobom je ostavila supruga i ćerku.

Irenu javnost pamti po ulozi u seriji ''Žene sa Dedinja'', gde je tumačila ulogu Klare, a pre nekoliko godina govorila je o svom liku.

Foto: Printscreen Youtube

Pročitajte još:KOLEGE SE OPROSTILE OD GLUMICE: Prerano je otišla, podmukla bolest ume da bude surova!

- Svaka uloga je pomeranje sebe. Ako bismo govorili u nekoj metafori, onda bi to bilo kao da ste na suncu, ali ne pravite senku, nego puštate da to sunce prođe kroz vas, da vas prosvetli. Kod Klare mi je najzanimljivija bila njena borba za opstanak, jer je to jače od bilo koje druge situacije.

Foto: Printscreen Facebook

Klara je najzad shvatila da je život tok i da uvek iznova nešto otkrivamo o sebi, jer ono što je bilo, više ne funkcioniše, a ono što će biti, nepoznato nam je. U tom međuprostoru, ona će doživeti velike promene, ali ja sam želela da one deluju kao tanane i spore. U nastavku serije, Klara će izaći iz okova rigidnosti i dogodiće se čak i trenutak razneženja, prihvatanje činjenice da kao žena imaš određene potrebe i da je u redu da nosiš suknju. Želela sam da je učinim živom i pronađem prostor slobode koji će nekome biti terapeutski, a nekog nasmejati - navela je Irena tada.

Ona je sa naših prostora otišla u britansku prestonicu da bi pobegla od smrti.

Foto: Printscreen Youtube

- Otišla sam zato što sam imala 21. godinu i želela sam da razmišljam o budućnosti i životu, a ne o smrti, stradanju i ubijanju. Nisam mogla da opstanem u takvoj sredini i smatrala sam da, ako već ne mogu ništa da promenim, najbolje je da bar ne učestvujem u svemu što se oko nas dešavalo. Volela bih da su mnoge stvari drugačije, ali su uslovi jednostavno bili takvi. Naša sadašnjost pretrpana je posledicama s kojima se sada neminovno suočavamo, hteli mi to ili ne - ispričala je Irena u jednom intervjuu pre sedam godina.

Autor: Pink.rs

#Irena Mičijević

#glumica

'