AKTUELNO

Najskuplja venčanja poznatih ličnosti iz Srbije su bila veoma glamurozna, a za organizaciju istih se nije štedeo novac.

Mnoge poznate ličnosti su uveličale ova slavlja, a sa pojedinih su čak rađeni dokumentarni filmovi. Ovo su najsuplje i najglamuroznije srpske svadbe u poslednjih 10 godina.

Novak i Jelena Đoković

Novak Đoković i Jelena venčali su se 10. jula 2014. godine u Crnoj Gori na Kraljičinoj plaži pred više od 150 zvanica.

Ovo venčanje sa razlogom je nosilo epitet svadbe veka. Gostima je obezbeđena povratna karta, a bili su smešteni su u ekskluzivnim apartmanima u hotelu "Maestral" i u luksuznom rizortu "Aman", na Miločeru, pored Svetog Stefana. Mlada je nosila venčanicu čuvene američke kreatorke Vere Vang dok je Novak nosio klasično odelo za mladoženje. Goste su zabavljali Miroslav Ilić, Milica Todorović, Željko Samardžić i Lena Kovačević. Pored mnogobrojnih zvanica iz srpskog, ali i stranog džet-seta, Novakov kum bio je prijatelj iz detinjstva, fudbaler Neven Marković.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Celo ostrvo obezbeđivali su preko 25 brodova i oko 100 čuvara, koji nisu dozvolili ni muvi da priđe. Mladenci su zahtevali potpunu diskreciju, pa je hostesamama, sobaricama, kuvarima, obezbeđenju i svima ostalima koji rade na pripremi i održavanju venčanja bilo zabranjeno da nose mobilne telefone, te su potpisali ugovore sa najstrožim pravilima, u kojima se navodi da će platiti basnoslovne cifre ukoliko prekrše neko pravilo.Mladenci su tada za 500.000 evra prodali prava objavljivanja fotografija sa venčanja jednom stranom magazinu a sav prihod je otišao u humanitarne svrhe.Kako su Đokovići organizovali svadbu u vreme posta, na njihovoj trpezi su se nalazili najraznovrsniji posni specijaliteti internacionalne kuhinje ali i kajmak, njeguški pršut i jagnjetina.

Veljko i Bogdana Ražnatović

Veljko Ražnatović i Bogdana zakleli su se jedno drugom na večnu ljubav 24. novembra 2019. u kripti Hrama Svetog Save u Beogradu.Veliko svadbeno veselje za 500 zvanica upriličeno je u luksuznom hotelu u kome su gosti uživali uz najskuplji „rojal meni“ (kraljevski), koji košta 75 evra po osobi. Meni je uključivao sve vrste pića, kako domaća, tako i strana, a kad je hrana u pitanju na raspolaganju gostima su bila sva jela od tartar bifteka, kraljevske salate šefa Rudolfa, lososa s kokosovim mlekom do patke prelivene sosom od borovnice.Mlada je ponela venčanicu staru 24. godine koju je na svom venčanju sa Željkom Ražnatovićem Arkanom nosila Ceca Ražnatović.

Foto: E-Stock/Ivan Dobričić

Prema procenama mladi bračni par Ražnatovića nakon svadbe bio je bogatiji za 100.000 evra koliko su dobili u kovertama od zvanica.

Aleksandra Prijović i Filip Živojinović

Svadba Aleksandre Prijović i Filipa Živojinovića2. juna 2018. godine nazvana je svadbom decenije. Poznate zvanice, glamurozne venčanice koje je pevačica nosila, ali i svi običaji obeležili su dan kada su se Aleksandra i Filip jedno drugom zakleli na večnu ljubav.Na crkvenom venčanju, ljubavi su svedočili Miloš Teodosić i Aco Pejović, a kada je Aleksandra i pred bogom postala Filipova supruga, svatovi su se vratili u porodični dom Živojinovića na Bežanijskoj kosi, kako bi mladenci ispoštovali sve običaje.

Foto: E-Stock/Časlav Vukojičić

Kako se tada pisalo bilo je oko 900 zvanica pristigli su sa svih strana sveta, a sala je bila posebno dekorisana.

Autor: M.K.