AKTUELNO

Makedonska influenserka i poslovna žena Maja Mia Janevska pronađena je mrtva sa ranom od metka na glavi, potvrdila je policija Južne Afrike. Međutim, njeni prijatelji sumnjaju da se ubila.

Policija je za “Njuz24” saopštila da je otvorila uviđaj u vezi sa Janeskinom smrću i da je u ovoj fazi organi za sprovođenje zakona ne tretiraju kao sumnjivu.

– Policija je primila poziv u vezi sa osobom koja se navodno ubila na imanju Basonija. Po dolasku na navedenu adresu, policija je u spavaćoj sobi zatekla ženu sa ranom od metka na glavi. Pored nje je bilo vatreno oružje. Bolničari su ženu proglasili mrtvom – rekao je portparol policije potpukovnik Mavela Masondo.

Foto: printscreen

Mia je rođena u Makedoniji, ali je u Tanzaniji živela više od jedne decenije. Izveštaji kažu da je pre smrti živela u Južnoj Africi. “Njuz24” je od izvora saznao da je njen dečko Kajl Filips rekao da je bio u kući u vreme smrti svoje devojke i da je odjurio u sobu u kojoj je ona pronađena.

Filipsova bivša supruga, Trejsi, osporila je taj izveštaj o događajima, ali nije mogla da pruži nikakve detalje o tome. Ona je rekla da je Filips “razoren i šokiran ovom tragedijom”. Rekla je da će “sarađivati sa istragom”. Rođak, koji je tražio da ne bude imenovan, rekao je za “Njuz24” da je porodica bila u “apsolutnom šoku”

– Naši telefoni nisu prestali da zvone, ovo je sve novo za nas. U Evropi smo, a ruke su nam vezane jer ne možemo da dođemo u Južnu Afriku zbog problema sa vizama. Ona leži tamo u nekoj mrtvačnici, i nemamo pojma šta se zapravo dešava – dodao je rođak.

Foto: printscreen

Prema rečima njenog rođaka, Janeskina porodica je za njenu smrt saznala preko jednog od Filipsovih bivših saradnika, koji ih je nazvao da im kaže da je njeno telo pronađeno i da je samoubistvo, kako se sumnja, uzrok njene smrti.

– Ponekad se plašila za svoj život. Njen dečko je imao muškarce koji su radili za njega, a i ona ih se plašila. Slomljeno nam je srce i ozbiljno ne znamo šta da radimo – rekao je.

Rođak je dodao da je, kada ih je Filips kontaktirao u vezi sa Janeskinom smrću, delovao “izbezumljeno”. Kajl Filips je inače poznati biznismen, jedan od direktora kompanije koja proizvodi cigarete Karnliniks.

Autor: pink.rs