AKTUELNO

Sve to što mi se izdešavalo tada učinilo me je da budem odgovornija prema sebi i svom zdravlju, rekla je pevačica.

Iako ne voli da govori o teškim trenucima, Katraina Grujić rešila je da se priseti tinejdžerskih dana i trenutka kada je gledala smrti u oči, a sve kako bi podstakla ljude da više vode računa o zdravlju.

Pevačica je sa 16 godina dobila upalu slepog creva , ali lekari nisu postavili dobru dijagnozu, pa je bolest napredovala.

Foto: Andrej Nihil

Došlo je do gangrene, a zatim i do pucanja slepog creva, da bi Grujićevu na kraju sati delili od smrti.

- Odjednom su krenuli nesnosni bolovi u stomaku. Nisam mogla ništa da jedem. Bila sam savijena po ceo dan, to je bilo strašno. Lekari nisu mogli da mi daju dijagnozu, svi su grešili, što na privatnim klinikama, što u državnim zdravstvenim institucijama. Hvala bogu, naišla sam onda na jednog doktora koji mi je rekao: "Devojko, ti moraš da ideš na VMA". Tamo su utvrdili da je krenula gangrena slepog creva i da je, na kraju, došlo do pucanja, te da hitno moram da budem operisana - ispričala je Katarina za "Blic Puls".

Foto: Andrej Nihil

Ona nije ni bila svesna situaciji, dok joj nisu rekli da joj je život visio o koncu.

- Baš sam bila uplašena. Pogotovo jer su mi lekari rekli da se verovatno više nikada ne bih probudila da sam ostala kod kuće da spavam. Hvala lekarima sa VMA što su mi spasili život - rekla je Grujićeva.

Teško joj je pao i oporavak jer je deset dana ležala sama u bolnici.

Život joj se nakon ovog uskustva drastično pormenio.

- Mesec dana nisam mogla da idem u školu. Bila sam na posebnom režimu ishrane. Moj oporavak je trajao skoro pet meseci, morala sam strogo da mirujem. Sve to što mi se izdešavalo tada učinilo me je da budem odgovornija prema sebi i svom zdravlju, da redovno idem na preglede, ali i da pazim kod koga se lečim - završila je Katarina svoju ispovest.

Foto: Andrej Nihil

Ovo Katarini nije bila jedina operacija!

Pevačica je pre dve godine operisala polipe na glasnim žicama, zbog čega sedam meseci nije imala glas.Na sreću, to je bilo privremeno stanje, te se nakon perioda oporavka vratila na javnu scenu.Osam meseci nakon toga, posekla se dok je kod kuće prala sudove, pa je hitno operisala tetive.

Autor: M. Đurović

#Bolest

#Katarina Grujić

#pevačica

'