AKTUELNO

Dajana Paunović i Nemanja Velikić, voditeljski par emisije "Svitanje" na Televiziji Pink, sumirali su godinu na izmaku i za Pink.rs progovorili o zajedničkoj saradnji, koja im je obeležila godinu, ali i planovima za 2018.

Kada sumirate sve događaje, utiske, privatne i profesionalne trenutke, kakva vam je bila 2017. godina? Koji je najsjajniji momenat u poslednjih 365 dana, a šta biste što pre želeli da zaboravite?

Dajana: U prvi mah pomislim kako je proletela brzinom svetlosti, ali kada sumiram sve što sam uradila tokom nje nije ni čudo što imam takav osecaj. Ovo je zaista bila jedna od najboljih godina u mom životu do sada. Velike uspehe sam napravila za kratko vreme. Postala sam deo najveće i najeminentnije informativne redakcije u regionu, zaštitno lice sam Fam fakulteta, čiji sam i redovan student, sin mi je krenuo u školu, još nekoliko velikih pregovora je preda mnom koji će, verujem, biti još nešto lepo u nizu što će se nastaviti u 2018. godini. Zadovoljna sam godinom za nama, a da i iduća bude dobra sa velikim elanom ću se potruditi. Ne postoje momenti koje bih želela da zaboravim, naprotiv - sve želim da zapamtim i ono što je bilo sjajno i ono što nije... Sve ima svoje zašto.

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

Nemanja: Profesionalno jedna od najboljih godina u mojoj karijeri. Radim poslove koje zaista jako volim i koji me ispunjavaju. Privatno, najsrećniji sam što su moji najbliži, prvenstveno roditelji, zdravi i što me prate u svemu. Srećan sam što sam sebi uspeo da priuštim neke ciljeve, što sam imao jednu od najlepših rođendanskih proslava do sada, letovanje koje ću dugo pamtiti… Bilo je i razočarenja. Od toga se ne može pobeći. Naučio sam neke važne lekcije, izbrisao one ljude koji su me nekada činili najsrećnijim čovekom na svetu a posle pokazali i svoju najgoru stranu. Naučio da je kompromis moguć samo u slučajevima kada ste spremni da na sebe preuzmete sav teret i da se kasnije ne bunite kako vam je teško.

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

U 2017. otpočeli ste saradnju u emisiji "Svitanje", ali i prijateljstvo. Koliko vam je rad na zajedničkom projektu ulepšao godinu na izmaku?

Dajana: Nemanja i ja smo sasvim slučajno postali partneri, na moje veliko zadovoljstvo. On je veliki profesionalac, neko ko je upućen u svaku materiju koja je za jutarnji program od velikog značaja. Predsednički voditelj, kako ja volim u šali da ga zovem, ali što je i istina, je neko uz koga zaista jutra izgledaju pozitivno i veselo. Zaista mi je veliko zadovoljstvo što već 5 meseca zajedno vodimo "Svitanje" koje postaje sve gledanije, na naše zadovoljstvo.

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

Nemanja: To je jedan od mojih najvećih profesionalnih uspeha na koji sam izuzetno ponosan. Lepo ste rekli, Dajana nije samo moja partnerka u "Svitanju", već i prijatelj, što je mnogo važnija kategorija. Za ovih 5 meseci rada, moj profesionalni put se dosta promenio. Volim da kažem, da sam konačno "u sedlu" na koje sam dugo čekao. Sazrevao, radio projekte koji su me pripremali za sve ovo što sada Dajana i ja imamo. Drago mi je što su to prepoznali i čelni ljudi TV Pink, pa su odlučili da medijska scena u Srbiji dobije jedan TV par koji će tek pokazati šta zna. Prepoznale su to i kolege, pa su nas nedavno između ostalog, nominovali za voditeljski par godine. Glasajte za nas (smeh).

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

Koji su najveći kvaliteti vašeg partnera u "Svitanju", a šta biste mu poželeli da kod sebe promeni i usavrši u narednoj godini? Spremate li jedno drugom novogodišnje poklone?

Dajana: Nemanja je inteligentan, elokventan, dostojanstven, profesionalan. Zaista imam divno mišljenje o njemu. Ne bih volela da bilo šta menja, volela bih da ostane kakav jeste i sigurna sam da je pred njim jedan lep životni put. Što se poklona tiče, to nek ostane iznenađenje. Nek razmišlja malo (smeh).

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

Nemanja: Dajana je neko ko vrlo brzo kapira kako stoje stvari i što ja volim da kažem, upija u letu. Najveća prednost joj je što nema grama sujete i sve što joj kažem, shvati baš kako i treba-kao dobronameran savet. Za nju je svet informative potpuno nova stvar, a ja sam tu već dosta prekaljen. Trudimo se da gledaocima nanesemo svakog jutra iskren osmeh na lice, da se zapitaju:"Odakle ovim ljudima tolika količina pozitivnih vibracija u 04:30h?". Samo neka ostane takva kakvu sam je upoznao u julu ove godine. Ona i ja poklanjamo jedno drugom nenormalne količine pozitivne energije svakog jutra, a to je nešto najvrednije. Za materijalne stvari, pobrinuće se Deda Mraz.

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

Kako vama izgleda idealan doček Nove godine i gde ćete biti večeras?

Dajana: Moj idealan doček, dan, noć... Ma, sve je uz mog sina. Ja ću biti u krugu porodice. Početak večeri rezervisan je za Deda Mraza kome se Dušan raduje. Ništa mi nije draže u životu nego njegov osmeh i njegova sreća za koju se svakodnevno trudim i borim.

Foto: TV Pink Printscreen

Nemanja: Samo da je što veselije muzike, okružen ljudima koje volim, da sve sija, da se u vazduhu osećaju praznični mirisi i da se u toj noći osećam voljeno. Ovu godinu kao i prethodnu dočekaću u krugu prijatelja, gde će svako pokazati svoje kulinarsko umeće i pripremiti po jedan specijalitet. To polako postaje naša tradicija. Srećan sam što pored sebe imam baš takve ljude.

Na samom kraju tekuće godine obično se donose novogodišnje rezolucije, odluke. Kakve su vaše?

Dajana: Po prvi put u životu nisam donela nikakvu odluku. Sve je onako kako treba da bude.

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

Nemanja: Baš kao i svih prethodnih godina, da ću raditi na jačanju svojih slabosti. Samo ličnim razvojem postajemo bolji ljudi. I da ću onima koji me budu "gađali kamenom" uzvratiti osmehom, pa ko duže izdrži.

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

Šta ćete sebi poželeti od Deda Mraza, a šta čitaocima portala Pink.rs?

Dajana: Sve što bih sebi poželela, želim i čitaocima našeg portala. Najpre, svima želim zdravlje, koje u današnje vreme ne cenimo dovoljno sticajem raznoraznih okolnosti. Uz zdravlje želim nam i malo sreće, kako bi se naš svakodnevni trud iliti rad isplatio i učinio nam godinu berićetnom i spokojnom.

Nemanja: Voleo bih da na to pitanje odgovorim pred sledeću Novu godinu, što će značiti da me je Deda Mraz dobro čuo i poslušao iako sam mu tiho šapnuo. Čitaocima portala Pink.rs poželeo bih da ostanu svoji, a onima koji su se negde izgubili u ovim teškim vremenima, da vrate sebi sebe. Zdravi bili!

Foto: E-Stock/Katarina Cvijović

D. Tanasijević

#Dajana Paunović

#Emisija Svitanje

#Nemanja Velikić

#Nova godina

#Televizija Pink

'