AKTUELNO

Iako nije kod kuće, trudi se da praznike proslavi onako kako tradicija nalaže.

Pevačica Maja Nikolić praznične dane provodi u krugu porodice. Iako je zbog prirode posla za Novu godinu i božićne praznike uglavnom zauzeta, uvek pronađe vremena da ispoštuje sve običaje i u krugu porodice proslavi Badnji dan i Božić.

Mi Boźić slavimo tradicionalno svake godine, uz paljenje badnjaka u crkvi i uz Božićnu liturgiju i pričest gde god da se nalazimo. Zbog mog posla jer obično pevam Novu godinu, sve te običaje ispoštujemo gde god da se nalazimo. Prošle godine smo palili badnjak na Zlatiboru u crkvi Preobraženja Gospodnjeg gde smo proslavili i Božić - rekla je Maja za Pink.rs.

Foto: Privatna arhiva

Foto: Privatna arhiva

Kako se na prazničnoj trpezi uvek nađe i česnica, Maja ne krije da njen mlađi sin Lazar ima najviše sreće i da parica uvek završi kod njega.

Kod kuće uvek mesim česnicu, a tu je i pečenje i bogata trpeza. Lazar standardno uvek izvuče paricu i svake godine se mnogo raduje paljenju badnjaka i svim božićnim običajima, a tako je bilo i ove godine - istakla je pevačica.

Foto: Privatna arhiva

Najradosniji hrišćanski praznik sve nas podseti na prave vrednosti, na vreme koje treba da provedemo sa svojim najbližima, a Maja ističe da su joj svi hrišćanski praznici važni.

Ja poštujem sve crkvene praznike i na crveno slovo nikad ne radim ništa, jer se i Gospod odmorio sedmog dana u nedelji - rekla je Maja Nikolić za kraj razgovora.

Autor: J. V.

#Božić

#Maja Nikolić

#pevačica

'