AKTUELNO

Stvaralaštvo pop pevača nagrađeno je još jednim prestižnim priznanjem.

Zdravko Čolić je ovogodišnji dobitnik AMUS-ove nagrade "Kemal Monteno" koja se dodeljuje za najbolja umetnička dostignuća i autorsko stvaralastvo u području zabavne odnosono popularne muzike.

Foto: Aleksandar Kerekeš Keky

Zbog poslovnih obaveza, aktuelne skandinaske turneje i snimanja spota u Portugaliji, Čolić nije bio u prilici da prisustvuje sinoćnjoj ceremoniji dodele nagrade u sarajevskom Domu mladih a publici i prijateljima zahvalio se video porukom u kojoj je pored ostalog rekao:

Dragi prijatelji, hvala na nagradi. Lepo je što se čuva sećanje na našeg Kemu, koji je bio moj veliki prijatelj i saradnik. Sve vas srdačno pozdravljam.

Foto: Aleksandar Kerekeš Keky

Koncertom u Geteborgu 24. marta Zdravko Čolić je otpoceo svoju skandinavske turneju u okviru promocije albuma „Ono malo sreće“. Do koncerta u Malmeu zakazanog za 7. april, pevač koristi priliku da u Lisabonu snimi spot za pesmu sa aktuelnog albuma "Tebe čuvam za kraj", autora Miroslava Rusa za koju je aranžman uradio Nikša Bratoš.

Emotivna balada je već osvojila mnogobrojnu publiku širom regiona koja sa nestrpljenjem iščekuje i ekranizaciju pesme, a Zdravko Čolić nastavlja skandinavsku turneju koncertima u Malmeu (7.april), Stokholmu ( 14.april), Horsensu (21.april).

Pink.rs

#Kemal Monteno

#Zdravko Čolić

#pevač

'