AKTUELNO

Samo je on mogao da ga spreči!

U emisiji "Premijera - vikend specijal" jedna od omiljenih rubrika je "Odakle se sele" u okviru koje novinar Nemanja Vujičić obilazi rodna mesta naših poznatih ličnosti. Ove nedelje premijernu ekipu put je odveo u Jasikovicu, rodno mesto voditelja Živorada Žike Nikolića.

Foto: Pink.rs

Osim što su gledaoci imali priliku da vide gde je Žika živeo i da saznaju detalje iz njegovog detinjstva, Nemanja je saznao i neke stvari vezane za profesionalnu karijeru voditelja.

Ovo je nekada bio radio "Vrnjačka banja", ovde je Žika bio urednik i novinar i tu je započeo svoju karijeru. Radio "Vrnjačka banja" u to vreme je bio u usponu, ona je bila neka vrsta "Studija B" za ovaj region ovde. On je sarađivao u vrnjačkim novinama, gde sam ja bio urednik, i vrlo dobro je radio taj posao. Onda je jednog dana došao kod mene i rekao "Slušaj, meni novine ne odgovaraju, to je nedinamičan posao, ja ću da se vratim u radio, evo ja predlažem jednu emisiju koja će da se zove "Radio Pošta" i on mi donese sinopsis te emisije, u kom u stvari slušaoci pišu, on odgovara. Naravno, u prvoj emisiji je napisao 15 pisama sebi, pa odgovarao na to, a u drugoj emisiji je stiglo 500 pisama - ispričao je Žikin prijatelj Boško.

Foto: YouTube screenshot

On je otkrio i da je Žika zamalo odustao od karijere zbog njegovog oca, koji se protivio tome da dođe u Beograd:

U Banji je bio Miloš Jevtić, on je bio urednik Drugog programa radio Beograda, i on je došao jednom kod mene i kaže "Slušao sam ovu tvoju emisiju, imaš dobre voditelje, meni treba jedan dobar voditelj. Ko je taj, pita on, ja kažem to je Žika Nikolić i on (Jevtić) pita da li mogu da se sastanu. Žika dolazi u kratkim pantalonama, sa mornarskom majicom, dole jadranke na nogama sa kapom na glavi. I oni sednu i porazgovaraju. Miša njemu kaže da dođe na probno snimanje za nedelju dana na radio Beograd. I dolazi njegov otac kod mene iz Jasikovice, donosi litar rakije i kaže "Slušaj Boško, jedino ti možeš da sprečiš Žiku da ode u Beograd". Ja pitam zašto kad ide u veći radio, a on kaže "Tamo će njega da uhvati manguparija i on propade" - otkrio je Boško.

Foto: YouTube screenshot

PROČITAJTE JOŠ: Anabeli u programu UŽIVO rekli da je pobegao Lunin pas, ona OVAKO REAGOVALA! (VIDEO)

Ukoliko ste propustili današnje izdanje emisije "Premijera - vikend specijal" možete je pogledati u nastavku:

Autor: N. Vujčić

#Premijera-Vikend specijal

#Živorad Žika Nikolić

'