AKTUELNO

Ova pesma podigla je veliku buru.

Još otkad je objavljeno da će Franka Batelić predstavljati Hrvatsku na ovogodišnjem izboru za pesmu Evrovizije, podigla se bura oko predtsvanika našeg suseda na ovom prestižnom takmičenju.

Foto: Instagram

Hrvatska javnost se pobunila što nije bilo standardnog izbora za predstavnika, nego se o njemu odlučivalo iza kulisa, a onda se ponela i priča da je pesma "Crazy", koju će Franka pevati veoma slična jednoj rumunskoj pesmi.

Sada se ispostavilo da i albanska pesma za Evroviziju ima slične deonice kao pesma "Crazy", s tim što je ona objavljena još u decembru, dok je hrvatska svetlost dana ugledala u martu.

Autori pesme isticali su da je ona isključivo njihovo delo, ali se sada jedan od njih obratio javnosti sa pomalo nejasnom porukom.

- Žao mi je što je Franka postala žrtva moje nepažnje i nespretnog događaja za koji nije niti znala pa je, razumljivo, ostala šokirana. Mesecima zajedno radimo na pesmi i jedan trenutak moje nepažnje je promenio sve ono dobro što smo napravili. Znam da će ipak na evrovizijskoj sceni Franka ostaviti celu sebe, to sam osetio od prvog trena kad smo počeli da radimo na pesmi - piše u zvaničnom sopštenju Frankinog tima.

Iako su mnogi mislili da će doći do diskvalifikacije, evrovizijski tim je prihvatio pesmu i Franka će se u maju ravnopravno takmičiti u Lisabonu.

Autor: V. T.

#Evrovizija

#Franka Batelić

'