AKTUELNO

Ona ovo nije zaslužila!

U današnjem izdanju emisije "Premijera - vikend specijal", u okviru rubrike "Odakle se sele" Nemanja Vujičić posetio je Makedoniju, tačnije grad Skoplje, rodno mesto jedne od najvećih i najpriznatijih muzičkih zvezda sa ovih prostora, Esme Redžepove.

Foto: TvPink Printscreen

Nemanja je otišao do rodne kuće čuvene umetnice, a ono što je tamo zatekao zaista je šokantno. Iako je Esma želela da, posle njene smrti, kuća bude pretvorena u muzej, to se još uvek nije desilo, a pitanje je i da li će ikada biti realizovano.

Foto: TvPink Printscreen

Foto: TvPink Printscreen

Mislim da su stvari unutra, jer je bila priča da niko ne sme tamo da ulazi posle njene smrti. Mislim da kuća nije bila skroz uređena, ovo je bio njen projekat, želela je da pretvori to u muzej i mislim da nisu ni živeli u celoj kući. Ja sam iznenađena, Esma je ovde živela sa sinom Simeonom, snajom, unucima i oni bi trebalo ovo da održavaju - ispričala je Aleksandra Timovska, novinarka iz Makedonije.

Foto: Televizija Pink

Oni su zatim otišle da posete večnu kuću Esme Redžepove, a tamo čak ne postoji ni spomenik! U makedonskim medijima se svašta pisalo o tome, a Aleksandra je Nemanji ispričala kakve glasine postoje:

Niko ne brine o grobu, sad postoji neko cveće. Pisalo se da niko od familije, od dece koju je usvojila, niko nije dolazio, ali nakon tih natpisa, oni su stavili to cveće. Mislim da on (Simeon) se sudi jer nije imao pravo da radi nešto u vezi imanja, pa valjda čak i groba, i to se prebacivalo na njenu familiju, ali šta se sad dešava, ne znam - rekla je ona.

Foto: TvPink Printscreen

Foto: TvPink Printscreen

Da li će neko iskazati poštovanje koje ova umetnica svetskog glasa zaslužuje i ispuniti njene želje, ostaje nam da vidimo.

Autor: N. Vujčić

#Esma Redžepova

#Premijera-Vikend specijal

'