AKTUELNO

Imala je samo jednu manu!

Novinar Nemanja Vujičić u današnjem izdanju emisije "Premijera - vikend specijal", u okviru rubrike "Odakle se sele" posetio je Skoplje, rodno mesto jedne od najvećih umetnica na ovim prostorima, Esme Redžepove.

Foto: TvPink Printscreen

On se tamo prvo susreo sa Esminom menadžerkom, koja je otkrila mnoge detalje iz života kraljice romske muzike:

Sa Esmom i njenim suprugom poznajem se od 1997. godine. Esmina karijera deli se na dva dela - umetnička i humana. Ona je bila kraljica romske muzike. Dobila je titulu "Nacionalni umetnik Makedonije". Ona je zadnja dobila tu nagradu, a to joj je smetalo, jer je u svetu bila poznata, a Makedonija joj je zadnja dala to priznanje - rekla je ona i pričala o ljubavi Steve i Esme:
Stevu je upoznala na takmičenju "Mikrofon je vaš" i on je prepoznao talenat u njoj. Da nije bilo njega, ona ne bi počela da peva, jer joj je njen otac branio da peva, u kafanama posebno. Njima se ostvarila želja da budu biološki roditelji. To je bio pravi odnos majke i dece. Esma je prestala da odgaja decu onog momenta kad je umro Steva. Posle njegove smrti, ona je odgojila samo jednu devojčicu. Usvajala je samo mušku decu, a za to je imala obrazloženje da oni nisu biološki povezani. Svi su oni muzičari, to je bio i njihov cilj, da im muzika bude sredstvo za egzistenciju. To je bila Stevina želja. Ona ih nije sudski usvajala, deca su znala ko su biološki roditelji, imali su kontakt, čak im je Esma i pomagala - ispričala je ona.

Foto: Pink Media Group

Pevačica je čak dva puta bila nominovana za Nobelovu nagradu zbog svog humanitarnog rada:

Dva puta je bila nominovana za Nobelovu nagradu, a sama nominacija mnogo znači. Nije uspela da je dobije. Nju su nominovale sve humanitarne organizacije sa Balkana - rekla je Esmina menadžerka.

Foto: TvPink Printscreen

Prema njenoj priči, Esma je imala samo jednu manu - mrzela je doktore:

Esma je bila u bolnici samo tri nedelje, ona je pevala na koncertima mesec dana pre smrti. Svi su bili tužni, plakala su njena deca, i sad osećaju prazninu u srcu, fali im majka. Ona je volela da živi, volela život, ali je imala manu - mrzela je doktore. Videlo se na zadnjem koncertu da je izdaje snaga.

Foto: Printscreen Youtube

Autor: N. Vujčić

#Esma Redžepova

#Premijera-Vikend specijal

'