AKTUELNO

Sebe je ubeđivala da će majka biti dobro ako nastup odradi kako treba, ali nije bilo tako.

Pevačica Jadranka Barjaktarović izgubila je 2008. godine majku Milijanu, koja se pet godina borila sa rakom i, nažalost, izgubila bitku.

- Majka mi je preminula 2008. godine, i to dok sam ja nastupala za Srpsku novu godinu u Novom Sadu. Ja sam pevala, a ona je umirala. Nisam mogla da otkažem taj nastup, jer je bio unapred dogovoren. Mama je pet godina bolovala od raka i znali smo da je došao kraj te njene borbe – ispričala je Jadranka za “Informer”.

Ona je krenula na put sa saznanjem da je pitanje sata kada će njena mama izgubiti bitku sa bolešću. Sve vreme je bila na vezi sa svojima, i znali su da neće dočekati jutro.

Foto: YouTube screenshot

- Razmišljala sam “Odradiću ovaj nastup najbolje što mogu i sutra će mama biti dobro”. Nikada ne možeš zaista da poveruješ da će ti majka umreti. Uspela sam nekako da odradim Novu godinu, jer mi je majka govorila da nikada ne prestanem da pevam ako se njoj nešto desi. Ujutru su mi javili da je umrla – priča Jadranka, kojoj je mama bila najveća podrška u životu.

Sada, kada dođe u rodne Berane, gde joj živi otac, pevačica se ne zadržava mnogo.

- Tamo mi je najveća bol, ali život ide dalje. Od kada mi je majka umrla, ja više nikada nisam zaplakala. Ne može niko da me iznervira posle toga, jer, kada izgubiš nešto što je najvrednije, ništa više nije vredno suza. Ispratila sam je dostojanstveno, bez suza, jer bi ona tako htela. Ni dan danas je nisam prebolela – završila je svoju tužnu priču Jadranka.

Autor: V. T.

#Jadranka Barjatarović

#Majka

#pevačica

'