AKTUELNO

Niz loših događaja uslovio je velike promene u životu slavnog pevača.

Britanski pevač Džordž Majkl kasno sinoć je preminuo u svojoj 53. godini života, baš na Božić, o čemu je javnost obavestio njegov agent.

S velikom tugom i bolom potvrđujemo da je naš voljeni sin, brat i prijatelj Džordž preminuo u svom domu tokom božićnih praznika. U ovom teškom trenutku, porodici je najvažnije da sačuva privatnost, koja neće u ovom trenutku više davati izjave na ovu temu - stajalo je u saopštenju koje je rastužilo njegove fanove širom sveta.

Iako je imao karijeru na kojoj bi mu svako pozavideo, velike životne tragedije koje su ga zadesile umnogome su promenile njegov stav prema životu, ali i sled događaja.

Majkl se borio sa depresijom od 1997. godine, kada je u kratkom vremenskom intervalu izgubio majku Lesli Angold, za koju je bio veoma vezan, ali i emotivnog partnera Anselma Felepu, koji je preminuo od AIDS-a.

Borio sam se sa ogromnom depresijom posle smrti moje majke. Izgubiti i majku i partnera u roku od tri godine je zaista teško - izjavio je tada Majkl za inostrane medije.

Iako je od tada prošlo mnogo godina, pevač nije uspeo da se pomiri sa činjenicom da je izgubio najvoljenije - on je 2005. godine izjavio da nije želeo da živi jer je smatrao da je tako najbolje za njega, a jedna izjava posebno je šokirala i zabrinula sve njegove fanove.

Kao da je mi je neko bacio kletvu! Toliko je smrti bilo oko mene, da ja nemam reči - izjavio je Džordž Majkl svojevremeno.

Godinu dana kasnije on je uhapšen, a dodatnu muku stvaralo mu je to što je otkriveno njegovo seksualno opredeljenje.

Od 2006. godine usledilo je nekoliko hapšenja - Majkl je, najpre, lišen slobode zbog posedovanja narkotika, a onda i zbog toga što je vozio u alkoholisanom stanju dok se vraćao sa "Parade ponosa". Tokom jedne vožnje oštetio je automobile svojih komšija. Zbog svega ovoga pevač je nekoliko puta bio primoran da boravi u zatvorskoj ćeliji, što je dodatno pogoršalo njegovo, ionako loše, depresivno stanje.

Džordž Majkl preminuo je juče od posledica srčanog udara.

Autor: D. Tanasijević

#Džordž Majkl | George Michael

#Hapšenje

#Smrt

#pevačica

'